Sayfalar Hakkımda

04 Mart 2010

MAKARNA BÖREĞİ

TARİFİM P.D.Ç.S. 55 ETKİNLİĞİNE EV SAHİBELİĞİ YAPAN
GULAYCE Arkadaşıma gitsin.
Kalan makarnayı değerlendirmek için çok güzel bir yöntem.Bizimkilere nedense bir sonraki güne kalan makarnayı yedirmek problem oluyor.Bu şekilde hem israf olmuyor hem de ortaya farklı bir lezzet çıkıyor.
MALZEMELER:
2 Adet yufka
2 adet yumurta
200 gr. beyaz peynir
1çaybardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
1 çaybardağı yoğurt
yarım paket haşlanmış makarna veya kalan makarnalarınız
maydanoz
tepsiyi yağlamak için margarin
YAPILIŞI:
Makarnayı yumuşayana kadar haşlayın ve süzdürünüz. Diğer taraftan süt,yumurta,yoğurt,sıvıyağı birlikte çırparak sosu hazırlayın.Ufaladığınız peyniri ve maydanozu makarnaya ekleyerek karıştırın.
Makarnanıza göre bir borcamı yağlayarak ilk yufkayı serin ve üzerine makarnalı karışımı yayın ve sosun yarısını üzerine eşit şekilde dökün.Diğer yufkayı da üzerine serin ve kalan sosu da ekleyerek fırında üzeri kızarana dek pişirin.
........................................AFİYET OLSUN............


9 yorum:

Esra dedi ki...

tatlım bende bekleyen mimin var...sevgiler

yemek yapalım dedi ki...

çok iyi bir fikir
ellerine sağlık

Gönülünce dedi ki...

Gerçekten kalan makarnayı değerlendirmenin en iyi yolu...Nefis olmuş ellerine sağlık canım...
Sevgiler...

Eylem dedi ki...

bizim evde de aynı kalan makarna yenmez.bu şekilde degerlendireyeyim bende.ellerine saglık.

CAHİDE dedi ki...

Hayırlı cumalar dilerim.Allah cümle günahlarını af,dualarını kabul eylesin....

gulayce dedi ki...

tarifin için teşekkürler arkadaşım tekrar katılımlarını bekliyorum tarifin yayında hayırlı cumalar

Serap'la turuncu lezzetler dedi ki...

Güzel sözlerin için teşkr edrim canım..Böreğin nefis görünüyor ellerine sağlık iyi geceler..

gökyüzününelleri.blogspot.com dedi ki...

yorumun için teşekkür ediyorum seninde ellerine sağlık sevgiler

Özlem dedi ki...

Bu tip tarifler hem günü kurtarıyor hem de artıkları hem de dediğin gibi israfı önlüyor, 3'ü bir arada yani :) ellerine sağlık canım