MALZEMELER:
4 ADET DİLİMLENMİŞ SOMON
2 çorba kaşığı zeytinyağı4 ADET DİLİMLENMİŞ SOMON
4 diş dövülmüş sarmısak
1 demet dereotu
4 yeşil biber
4 domates
4 orta boy patates
tuz, karabiber
1 limon
4 defne yaprağı
YAPILIŞI:
Balıkları güzelce yıkayıp kırmızı toz biber serpiniz ve tuzlayınız. Dövülmüş sarmısaklara zeytinyağını ve ince kıydığınız dereotunu ekleyerek karıştırınız ve somonları önlü arkalı bu sosa bulayınız ve fırın poşetlerine ikşer ikişer yerleştiriniz ve ortadan ikiye böldüğünüz sebzeleri poşetlere pay ediniz. Dilimlenmiş limon ve defne yapraklarını da ekleyerek poşetlerin ağzını bağlayıp bir kaç yerinden iğne ile delerek fırın tepsisine yerleştirin ve 240 derecelik fırında 45_50 dk. pişiriniz.
AFİYET OLSUN.
1 demet dereotu
4 yeşil biber
4 domates
4 orta boy patates
tuz, karabiber
1 limon
4 defne yaprağı
YAPILIŞI:
Balıkları güzelce yıkayıp kırmızı toz biber serpiniz ve tuzlayınız. Dövülmüş sarmısaklara zeytinyağını ve ince kıydığınız dereotunu ekleyerek karıştırınız ve somonları önlü arkalı bu sosa bulayınız ve fırın poşetlerine ikşer ikişer yerleştiriniz ve ortadan ikiye böldüğünüz sebzeleri poşetlere pay ediniz. Dilimlenmiş limon ve defne yapraklarını da ekleyerek poşetlerin ağzını bağlayıp bir kaç yerinden iğne ile delerek fırın tepsisine yerleştirin ve 240 derecelik fırında 45_50 dk. pişiriniz.
AFİYET OLSUN.
8 yorum:
Poşette pişen yemekler bi başka güzel oluyor, tüm lezzeti içinde kalıyor. Kimbilir bu yemek ne leziz oldu. Ellerine sağlık canım.
Dünya Kadınlar Günün de kutlu olsun...
canım ellerine sağlık ne demek tabiiki de yayınlarım mimi benim için zevkti:))
Hımmm hemde somon nefiss olmuş canım ellerine sağlık bayıldım...Sevgilerrr...
www.gonuluncelezzetler.com
Canım,
ellerine sağlık. Çok güzel görünüyor.Miss gibi.
Sevgiyle kal.
nefis olmuş belli.ellerine sağlık canım...
Somon dedin mi akan sular duruyor bende en sevdiğim balıktır kendileri.Ellerine sağlık canımsın...
Biri balık mı dedi..
Yatıya giderim ne tür olursa olsun..
Ellerine sağlık afiyetler olsun bereketi ile..
Sevgiler..
Ellerine sağlık canım.Ben de yapmıştım geçen yıl eşim ne bu haşlama gibi olmuş..deyip üzerini açtı ve kızarttıktan sonra yedi.Gerçi ben yağlı kağıtta yapmıştım.Sevgilerimi bıraktım canım.
Yorum Gönder