Bakınca bu ne biçim kalbura bastı diyenleri duyar gibiyim. Evdeki rendenin tırtıklı kısmını kullandım tatlıyı şekillendirirken ama fırına girince şekiller kayboldu. Oldumu size kalbursuz tatlı:(
Tarif birebir kalbura bastı. Bu seferlik böyle idare edicem.
MALZEMELER:
250 gr oda sıcaklığında margarin
2 kaşık yoğurt
yarım çay bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 yumurta
5 bardak un
İÇİ İÇİN:
Dövülmüş ceviz
ŞERBETİ İÇİN:
4 su bardağı şeker
4 su bardağı su
birkaç damla limon
YAPILIŞI:
Öncelikle şeker ve suyu tencereye alıp ocakta kaynamaya başladıktan 10 dakika sonra lionu ekleyin ve kapatarak soğumaya bırakın.
Yumuşamış margarine unu iyicene yedirin. Üzerine sıvıyağ, yoğurt, kabartma tozu,yumurtayı ekleyerek hamur yapın ve 10 dakika kadar dinlendirin. Daha sonra ceviz büyüklüğünde parçalar alarak kevgir veya rendenin tırtıklı tarafında hamuru açın ve içine ceviz koyarak kapatarak katlı kısım alta gelecek şekilde tepsiye dizin.İşlemi bu şekilde tamamlayın ve 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirin. Fırından çıarttıktan sonra soğuk şerbeti dökün.Şerbeti çektikten sonra servis edin.
AFİYET OLSUN.
250 gr oda sıcaklığında margarin
2 kaşık yoğurt
yarım çay bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 yumurta
5 bardak un
İÇİ İÇİN:
Dövülmüş ceviz
ŞERBETİ İÇİN:
4 su bardağı şeker
4 su bardağı su
birkaç damla limon
YAPILIŞI:
Öncelikle şeker ve suyu tencereye alıp ocakta kaynamaya başladıktan 10 dakika sonra lionu ekleyin ve kapatarak soğumaya bırakın.
Yumuşamış margarine unu iyicene yedirin. Üzerine sıvıyağ, yoğurt, kabartma tozu,yumurtayı ekleyerek hamur yapın ve 10 dakika kadar dinlendirin. Daha sonra ceviz büyüklüğünde parçalar alarak kevgir veya rendenin tırtıklı tarafında hamuru açın ve içine ceviz koyarak kapatarak katlı kısım alta gelecek şekilde tepsiye dizin.İşlemi bu şekilde tamamlayın ve 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirin. Fırından çıarttıktan sonra soğuk şerbeti dökün.Şerbeti çektikten sonra servis edin.
AFİYET OLSUN.
10 yorum:
Şekli değil tadı önemli bence harikaa olmuş...Ellerine sağlık canım...
Sevgiler...
ellerine sağlık şifa olsun sevgiler
Canim ellerine saglik afiyetler olsun öptüm.
sen üzme kendini tatlı olsunda kalburlu kalbursuz farketmez:)şifa olsun
Ellerıne sağlık afiyetler olsun bereketi ile..
Sevgiler..
ellerine sağlık canım çok severinm bu tatlıyı..
aldım bir parça gidiyorum..
http://porselendemlik.blogcu.com/
http://gelibolu17.blogspot.com
tarafından hazırlanmış olan
56.PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ'NE
18 MART 2010-1 NİSAN 2010
TARİHLERİ ARASINDA
http://lezizce.blogspot.com/
ARKADAŞIMIZ EV SAHİBELİĞİ YAPACAKTIR.
SİZ SEVGİLİ ARKADAŞLARIMI VE KATILMAK İSTEYEN HERKESİ ETKİNLİĞİMİZE DAVET EDİYORUM!!!
İSTEDİĞİNİZ KADAR TARİFLE KATILABİLİRSİNİZ...
ETKİNLİĞİMİZE YEMEK GÖNDERİLMEMESİNİ RİCA EDİYORUM.
LÜTFEN ÇAYIN YANINDA VERİLECEK TARİFLER OLMASINA DİKKAT EDELİM.
SEVGİLER
ellerine sağlık canımm:)) bu ttalıyı çok seviyorumm:)
olsun şekli tutmasada tadı tutmuştur buda benim şeklim dersin:):)ellerine sağlık canım
sevgiler
Senin de ellerine saglik arkadasim, bayilirim kalburabastiya.... Sevgilerimle,
Hayırlı günler
elinize sağlık .Harika bir tatlı .bayılırım kalburbastıya fakat bu sıralar yiyemiyorum o başka mesele.malum kilolar.bloğunuzda kısa fakat hoş bir gezinti yaptım.emeğinize sağlık.bende bursada yaşıyorum.sevgiler..
Yorum Gönder