Hamur Malzemesi :
1 paket eritilmiş margarin
2 yumurta ( sarısı üzerine)
1 paket eritilmiş margarin
2 yumurta ( sarısı üzerine)
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
2 paket kabartma tozu
1 çay bardağı sıvı yağ
2 paket kabartma tozu
Tuz (tuzu isteğe göre ayarlayın)
Aldığı kadar un
İç Malzemesi :
5-6 patates
1 tatlı kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
6-7 dal maydanoz
Arzuya göre beyaz peynir
5-6 patates
1 tatlı kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
6-7 dal maydanoz
Arzuya göre beyaz peynir
Üzerine :
galeta unu
Yumurta sarısı
galeta unu
Yumurta sarısı
YAPILIŞI:Patatesleri haşlayıp soyun. Hepsini bir çatal yardımıyla ezdikten sonra diğer iç malzemelerle karıştırın.
Hamur malzemelerini yoğurup kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin.(Kabartma tozunu un ile birlikte ekleyin,hamurunuz daha güzel kabaracaktır)Hamuru yarım saat buzdolabında dinlendirin.Vaktiniz yoksa 10 dak. kadar dolabın derin dondurucu bölümünde dinlendirebilirsiniz.(Dinlenmiş hamur poğaçanıza lezzet katacaktır)
Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar alıp avucunuzda düzeltin, içine patatesli içten koyup yuvarlak şekil verin.
Kapattığınız tarafı alta gelecek şekilde tutun, önce üzerine fırçayla yumurta sarısını sürün, galeta ununa bulayın ve yağlanmamış tepsiye dizin. 170 C'de üzeri pembeleşene kadar pişirin.Poğaçalar piştikten sonra fırından çıkarın.Poğaçalar piştikten sonra fırında kapalı kalırsa yumuşar ve gevrekliğini kaybeder.AFİYET OLSUN....
Hamur malzemelerini yoğurup kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin.(Kabartma tozunu un ile birlikte ekleyin,hamurunuz daha güzel kabaracaktır)Hamuru yarım saat buzdolabında dinlendirin.Vaktiniz yoksa 10 dak. kadar dolabın derin dondurucu bölümünde dinlendirebilirsiniz.(Dinlenmiş hamur poğaçanıza lezzet katacaktır)
Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar alıp avucunuzda düzeltin, içine patatesli içten koyup yuvarlak şekil verin.
Kapattığınız tarafı alta gelecek şekilde tutun, önce üzerine fırçayla yumurta sarısını sürün, galeta ununa bulayın ve yağlanmamış tepsiye dizin. 170 C'de üzeri pembeleşene kadar pişirin.Poğaçalar piştikten sonra fırından çıkarın.Poğaçalar piştikten sonra fırında kapalı kalırsa yumuşar ve gevrekliğini kaybeder.AFİYET OLSUN....
11 yorum:
eline sağlık.nefis görünüyor canım...
ellerinize sağlık.nefis gözüküyolar.sevgileer
ellerine sağlık çok hoş olmuş inşallah bir gün denerim ve sana tarif almaya gelirim, beni yorumsuz ve ziyaretsiz bırakmadığın için müteşekkirim, sana ve tüm ailene hayırlı bir cuma akşamı dilerim sevgiyle kalın
eline sağlık bir kere ben de denemiştim,güzel oluyor.sevgiler..
ÇOK UZUN ZAMANDIR DENEMEK İSTEDİĞİM BİR TARİF BAKALIM NE ZAMAN KISMET OLUCAK BİR TÜRLÜ DENK GELİPTE GALETA UNU ALAMADIM AMA TADINI ÇOK MERAK EDİYORUM BİR PAÇANGA BİR DİĞERİDE GALETA UNLU POĞAÇA İKİSİDE ÇOK DENEMEK İSTEDİĞİM BİR LEZZET....
galeta ununa bulamak değişik tarif.eline sağlık.
bende çok seviyorum bu poğaçayı şahane olmuş ellerine sağlık canım..kocaman sevgiler
canım bu poğaçaları hep denemek istiyorum.ama üstündeki kıtırlardan çekiniyorum çocuklar yemezse diye..nefis görünüyor.sunumda harika kimbilir tadı nasılda lezzetlidir..ellerine emeğine sağlık arkadaşım ..herşey gönlünce olsun..sevgilerimle..
Annem yapar bu poğaçayı.biz patatesali top deriz...pek güzel olmuşlar canım ellerine sağlık..
canım çok hoş ve pratik olumş.valla kadın zekası bu.daha neelr yapacak.elelrine sağlık
ellerine saglık hımm harika olmuş...
Yorum Gönder