MALZEMELER:
1 BANVİT kemiksiz but
1 kuru soğan
2 tane çarliston biber
2 tane iri domates
sıvıyağ
arzu ettiğiniz baharatlar
YAPILIŞI: Tavukları güzelce yıkadıktan sonra kurulayın ve sıvıyağ eklediğiniz tencereye alarak bir kaç dakika soteleyiniz, üzerine yarım ay şeklinde kıydığınız soğanları da ekleyerek kavurmaya devam ediniz..Çarlistonuları da doğrayarak üzerine ekleyiniz ve en son domatesin kabuklarını soyunuz ve onu da doğrayarak tavuklara ilave ediniz. Arzu ettiğiniz baharatları da ilave ediniz.Üzerine sıcak suyunu da üzerine geleceke kadar ilave ediniz, tavuklar kıvamına gelene kadar pişiriniz.
ŞEHRİYELİ BULGUR PİLAVI
MALZEMELER: 1 su bardağı pilavlık bulgur
arpa şehriye
2 yemek kaşığı tereyağı
tuz ve sıcak su
YAPILIŞI: Tencereye tere yağını ve şehriyeyi alınız ve pembeleşene kadar kavurunuz.Üzerine ayıklanmış bulguru ilave ediniz ve bir kaç dakika kavurunuz. Daha zonra üzerine tuzu ve sıcak suyu ilave ederek pişmeye bırakınız.(Suyu normalinden yarım bardak fazla ekleyiniz.)Pişen plavınız demlenmeye bırakın ve yahniyle beraber servis edin.....
9 yorum:
canımm ellerine sağlık yine nefis yemekler yapmışsınn:) öpüyorum çok..
Harika ikili olmuş canım ellerine sağlık...
Geçmiş anneler günün kutlu olsun...
Ellerine saglik canim afiyetler olsun.
mmm süper bir ikili olmuş ellerine sağlık canım..sevgiler
ellerine saglık ezgicigim.
Ellerinize sağlık. Leziz görünüyorlar.
Saygılar.
Nefis gorunuyor canim ellerine saglik...
sitemde odulun var haberin olsun...
Sevgiler...
Ellerine sağlık.:)
Merhaba arkadaşım,bloğumda tavuk yemekleri etkinliği var.Güzel tariflerinle katkıda bulunur musun?Sevgiler..SELMA
Yorum Gönder