Sayfalar Hakkımda

12 Mayıs 2010

ZEYTİNYAĞLI ENGİNAR SAPI


Enginarın mevsimi artık yerli enginarlarda pazarlarda yerini aldı.Lezzetli olduğu kadar faydalı bir sebze. Yemeğini sıkça yaparım ama saplarını yemek olarak  ilk defa kullandım. Tarifi Bursa daki güzide yerlerden biri olan DARUZZİYAFE aşçısından. Gerçekten de lezzetli bir yemek oldu. Denemek isteyenlere kolay gelsin.
Sapları üzerindeki lifli kısmı soyulur. içindeki beyaza ulaşılır ve doğrandıktan sonra limonlu suda bekletilir.

MALZEMELER:
500 gr kadar  temizlenip 2cm uzunluğunda kesilmiş enginar sapı
 2 havuç
 1 patates
 1 büyük kuru soğan
 yarım su bardağı saf zeytinyağı
 1 kaşık un
1 yumurta sarısı
YAPILIŞI
 Tencereye yağ alınır ve doğranmış soğanlar ilave edilir biraz yumuşayınca havuç ve patates lerde ilave edilir ve bir iki kez karıştırılarak sotelenir.Daha sonra enginar saplarıda ilave edilir ve üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edilir. Tuz ilave edilir.Sebzeler yumuşayana kadar pişirilir ve ocağı kapatmadan önce yumurta sarısı ve un çırpılır yemeğe ilave edilir ve ocak kapatılır.         AFİYET OLSUN....

13 yorum:

Gönülünce dedi ki...

Benimde ilk kez görüğüm bir yemek...Nefis olmuş ellerine sağlık canım...
Sevgiler...

papatya68 dedi ki...

bende ilk kez görüdm ellerine sağlık değişik ama belliki lezzetli bir yemek afiyetler olsun canım
Ezgiciğim hatim için cüzünü okudunmu canım haber verirsen diğerine de katılacakmısın bildirirsen sevinirim cumaya duası yapılacak yenisi ayın 16 sında dağıtılmış olacak allahın izniyle sevgiler

Eylem dedi ki...

ilk kez duydum ama denemeye deger.ellerine saglık.

tatlilar gülcandan dedi ki...

Canim ellerine saglik canim saglili bir yemek

Gelibolu17 dedi ki...

http://porselendemlik.blogcu.com

http://gelibolu17.blogspot.com

tarafından hazırlanmış olan

60.PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ'NE

14 MAYIS 2010

TARİHİNDEN İTİBAREN

http://gelibolu17-midedenkalbe.blogspot.com/

ADRESİMDE BEN EV SAHİBELİĞİ YAPACAĞIM.
SİZ SEVGİLİ ARKADAŞLARIMI VE KATILMAK İSTEYEN HERKESİ ETKİNLİĞİMİZE DAVET EDİYORUM!!!
İSTEDİĞİNİZ KADAR TARİFLE KATILABİLİRSİNİZ...
ETKİNLİĞİMİZE YEMEK GÖNDERİLMEMESİNİ RİCA EDİYORUM.
LÜTFEN ÇAYIN YANINDA VERİLECEK TARİFLER OLMASINA DİKKAT EDELİM.
SEVGİLER

defneylebirlikte dedi ki...

eline sağlık.nefiiis olmuş nefissss.

nanekokusu dedi ki...

denemeye değer ellerine sağlık enginarın faydaları olduğu için hiç bir şekilde ziyan etmiyelim sevgiler selamlar.

paşakızı mutfakta dedi ki...

Canım ellerine sağlık nefis görünüyor.sEVGİLER.

papatya68 dedi ki...

canııım ben cüzleri dağıttım hatim bloğumdan alabilirsin 15 gün süresi var bitirince lütfen haber ver emi canım sevgileeer:)

Adsız dedi ki...

slmlar..ellerinize sağlık güzel görünüyor...bende sık yaparım enginar mevsimi gelince ama yumurta eklemezdim birde sizin yaptığınız gibi deniycem...sevgiler..www.misgibitatlar.tk

Niloş dedi ki...

Günaydın ben enginar saplarını küçük doğrayarak pilav yapardım, yemek olarak hiç düşünmemiştim. Deneyeceğim paylaşımınız için teşekkürler. Sağlıkla kalın.......

susamcorekotu dedi ki...

ahh ne kadar iyi etmişsin benim gibi ilk kez duyan öğrenenler varmış:) ilgimi çekti pazara çıkayım da.....

sevgiesintisi dedi ki...

Hayırlı cumalar
ilk defa duyuyorum enginar saplarından yemeği.eminim çok sağlıklı bir yemek.eline sağlık.yeni bir şey daha öğrendim.
Ödülün içinde tebrik ederim.