MALZEMELER:
2 Su bardağı ince bulgur
ıslamak için kaynamış su
1 yemek kaşığı karışık salça(biber+domates)
1er çay kaşığı kimyon,karabiber ,tuz
yarım su bardağı un
1 yumurta
1 yemek kaşığı irmik
SOSU İÇİN:
5 Domates rendesi
yarım demet maydanoz
5 diş sarmısak
1 çay bardağı sıvıyağ
YAPILIŞI:
İnce bulguru derin bir kaba koyup üzerine sıcak suyu ekleyin.Bulgur şişince içine un irmik ve yumurtayı ekleyin.İyice özleşene kadar yoğurun.1 kaşık salça ekleyip yoğurmaya devam edin. Arasıra elinizi ıslayarak fındık büyüklüğünde yuvarlaklar yapıp ortasına parmağınızla bastırın. (Ben bastırmadan yaptım). Kaynayan tuzlu suya atıp haşlayın ve pişince fazla suyunu süzün 1 çay bardağı su kalacak şekilde su bırakın".Ben sulu sevdiğim için bu şeilkde yaptım".Sosunu hazırlamak için sıvıyağa domatesi rendeleyim.Sarımsağı ezip onuda sosa katın.Yarım yemek kaşığı domates salçası ekleyebilirsiniz.aAltını kapatın.Maydonozu ekleyin. Sosu köftelerin üzerine ekleyin ve servis edin.
6 yorum:
ellerıne sağlık Ezgi'ciğim.çok güzel görünüyor.bugun bızım evde de pişti bu yemekten cok severım.sevgiler
ellerinize sağlık çok güzel görünüyor
bende gecen gelen misafirlerim icin yaptim cok begenildi enfes bir lezzet,anneler günü seninde kutlu olsun sevgiler canim
bugüne dek yapmak nasip olmadı:((
şifa olsun canım
oooohhh benim yerimede ye şekercim çok severim çünkü...öpüyorum tatlım...
şu köfteyi yapmak bir kısmet olmadı ama mutlaka yapacağım ellerinize sağlık sevgiler
Yorum Gönder