MALZEMELER
3 adet kabak
1 orta boy kuru soğan
1 yumurta
1 orta boy kuru soğan
1 yumurta
1 kaşık sıvıyağ
yemek kaşığı dolusu kıyma
yarım su bardağı galeta unu
karabiber,kimyon,nane,tuz
bir kaç dal maydanoz
YAPILIŞI:
Kabağı kazıyıp endeleyip 1 kaşık sıvıyağla tavada suyu salıp çekinceye kadar kavurun ve soğtuttuktan sonra soğanı rendeleyin ve diğer diğer malzemeleri de ekleyerek yağurun ve yoğurma işlemi tamamlandıktan sonra buzdolabında yaım saat dinlendirin. Daha sonra ceviz büyüklüğünde parçalar alarak avucunuzun içinde şekillendirerek tavada arkalı önlü kızartın servis tabaına alarak servis edin.
8 yorum:
hiç böylesini yemedim eminim çok lezzetlidir denemek istiyorum ellerine sağlık canım sevgiler.
Hımmm nefis olmuş canım ellerine emeklerine sağlık...
Sevgiler...
çok güzel bir tarif mutlaka deneyeceğim ellerine sağlık canım sıcacık sevgiler
canım arkadaşım sayfamda sana ödülüm var.sayfama uğrarsan sevinirim...
ellerine sağlık,sevgilerimle mutlu bir hafta dilerim
Ben çiğden kabağın suyunu sıkarak yaparım. Ama bunu da mutlaka deneyeceğim. (Hem de bu gün)Teşekkürler..
www.sendepisir.com
Denedim hem de hemen ama yorumumu daha yeni yapabiliyorum. Paylaşımın için teşekkürler. Gayet lezzetli oldu.
www.sendepisir.com
kabak tan köfte tarifi çok farklı.düzgün kabak bulursam deneyeceğim.:D mücver yemeğinden farklı sanırım bu.
Yorum Gönder