MALZEMELER:4 adet patlıcan (uzun tercih ediniz)
300 gr kıyma
bayat ekmek
1 soğan,2 diş sarmısak
3 domates,4 sivri biber
biraz maydanoz
1 yemek kaşığı salça
karabiber,kimyon,tuz
Patlıcanları alacalı soyup tuzlu suda bekletip acısını alınız.Sudan çıkardıktan sonra kurulayıp 4 parmak genişliğinde dilimleyiniz ve dip kısmını oymadan içini çıkarınız.Kızgın yağda kızartıp kağıt havlu üzerine alınız.Ayrı yerde kıymaya rendelenmiş soğanı,ekmek içini,dövülmüş sarmısağı,baharatlarıda ekleyerek yoğurunuz.Patlıcanların içine girecek şekilde köfteleri hazırlayıp kızartın.Patlıcanları fırında kullanacağınız bir tepsiye dizin,içine köfteleri dilimlediğiniz domates ve biberleride koyduktan sonra ,ayrı bir kapta kalan domatesleri rendeleyin,salça ve suyuda ekleyerek sos haline gelen karışımı patlıcanlara ekleyerek pişirin.Dilerseniz tencerede de pişirebilirsiniz. yanında pilavla servis ediniz. AFİYET OLSUN.
7 yorum:
canım kebap pilavv mmm e daha ne olsunki:)) ellerine sağlık..sevgiler..
canım eline sağlık..özellikle eşim çok sever de ben hiç kendim yapmadım...ama okurken canım istedi...sevgiler
ellerine sağlık arkadaşım çok güzel görünüyor hayırlı akşamalar
patlıcana bayılırım.eline sağlık.nefis bir yemek olmuş.
patlıcan ve kıyma harika ikili eline sağlık sevgiler
BEN BU YEMEĞİ BİLİYOR LEZZETİNİDE ÇOK AMA ÇOK SEVİYORUM ELLERİNE SAĞLIK
ellerine sağlık canım sevgilerimle
Yorum Gönder