Sayfalar Hakkımda

03 Mart 2011

KULAK MANTISI




HAMURU İÇİN:
  • Yarım kg un
  • 1 yumurta
  • tuz
  • aldığı kadar su
İÇİNE:
  • 250 gram kıyma
  • 1 büyük boy soğan (rende) 
  • Soğan rendelenerek kıymaya eklenir ve karabiberle tuz eklenerek karıştırılır. 
 SOSU:
  • Yoğurt,
  • sarımsak,
  • kırmızı biber,
  • tereyağı,
  • nane, 
YAPILIŞI: Hamur için gerekli olan malzemeler kullanılarak orta sertlikte bir hamur yoğrulur. Yarım saat dinlendirildikten sonra  orta kalınlıkta bir hamur açılır ve karelere kesilir ve içine  kıymalı harç konulur ve üçgen şeklinde kapatılır. Daha sonra tencerede kaynamış  1 tatlı kaşığı tuz ilave edilmiş suyun içine atılarak 5 dakika kaynatılır ve  süzülerek üzerine sarmısaklı yoğurt ve  sos ilave edilir .      AFİYET OLSUN.



    4 yorum:

    Unknown dedi ki...

    hayırlı cumalar Ezgiciğim
    ellerine sağlık mantının her haline varım:)))
    pek güzel görünüyor ben tabağı alıp gitsem olurmu acaba?:))))
    afiyet olsun canım
    sevgiler

    Unknown dedi ki...

    ellerine saglık canım.sende bloguna girebilen şanslı insanlardansın.

    mutfagabuyrun dedi ki...

    bizim buralarda da kaypak derler arkadaşım.harika olur bilirım.ellerine sağlık canım.öpüyorum.

    hanımanne dedi ki...

    Ellerine sağlık çok güzel olmuş:)En güzel yemeklerden birisi mantı bence birde sarımsaklı yoğurt ile bilikte off ...sevgilerimle