Sayfalar Hakkımda

11 Mart 2011

KUZU KAVURMA




MALZEMELER: 
750 gr kuzu eti
1 büyük soğan
tuz, karabiber, kekik
yarım çay bardağı sıvıyağ
YAPILIŞI: 
Tencereye kuzu etlerini atıp, 1 adet soğanı irice doğrayıp  etlerin içine koyuyoruz.Bir iki dakika harlı ateşte kavurduktan sonra ocağı kısık ateşe alıp, yaklaşık 30  dakika gerekirse az su ilavesi yapınız ve suyunu salıp çektikten sonra sıvıyağı ekleyip kavurunuz, son aşamada tuz, karabiber ve kekik ilave ederek, bir iki dakika daha kavrulduktan ocağı kapatınız ve sonra pilavla servis yapılır.  

6 yorum:

Gülcan dedi ki...

ÇOK LEZZETLİ GÖRÜNÜYOR ELLERİNİZE SAĞLIK SEVGİLER.

CANDAN TARİFLER dedi ki...

BU LEZZETE ASLA HAYIR DİYEMEM ELLERİNE SAĞLIK ARKADAŞIM...
SEVGİLERİMLE..

MERHABA dedi ki...

harika görünüyor ellerinize sağlık.Yiyenlere şifa olsun

ahsen58 dedi ki...

eline sağlık canım kavurmada çok güzel görünüyor

Mutfaktan mis kokular dedi ki...

Kavurmayi esim ne çok sever, ellerine sagli kcanim. Cici bir pazar gunu diliyorum. Sevgiyle kal

susamcorekotu dedi ki...

MERHABA,KUZU ETİ ÇOK LEZZETLİ OLUYOR:) ŞİFA OLSUN,
SENİN BLOGUNDAKİ O GÖRÜNTÜLER ŞİMDİ YİNE ÇIKTI:((( NE YAPILABİLİR BİLMİYORUM BİR ARAŞTIRSAN