Sayfalar Hakkımda

27 Şubat 2011

YOĞURTLU BUĞDAY ÇORBASI

MALZEMELER:
1 su bardağı aşurelik (yarma) buğday
Yarım su bardağı haşlanmış nohut
 2 litre su 
 Yarım kg yoğurt
  1 adet yumurta
 Yarım demet kinzi otu (pazarlarda bulunur. Maydanozgiller familyasındandır.
 Tuz, kuru nane, dilerseniz pul biber
 Üzeri için eritilmiş tereyağı

 YAPILIŞI:
Buğdayları 1 gece önceden yıkayın ve 1 taşım kaynatıp kapağını kapatıp bekletin. Ertesi günü ocağa alıp iyicene pişmesini sağlayın. Yarım demet küçük doğranmış  kinzi otunu haşlanmış nohutu ekleyip pişirmeye devam edin.   Ayrı bir yerde yoğurdu ve yumurtayı çırpıp çorbanın sıcak suyundan biraz alıp yoğurda ekleyip karışımı ılıştırın ve tencereye ekleyerek  kaynayana kadar karıştırın. Zira yoğurt kesilebilir.Çorbanızın koyuluğuna göre sıcak su ilavesi yapabilirsiniz.Tuzunu ilave edin. Bir iki taşım daha kaynatın ve üzerine tereyağında yakılmış nane ekleyerek servis edin. Üzerine pul biber...         AFİYET OLSUN.



7 yorum:

Cafe Portakal dedi ki...

canım ellerine sağlık birde mısır ekliyorum daha da nefis oluyor.

**kalpkurabiye**deniz** dedi ki...

ablacım ellerine emeklerine sağlık..
harika görünüyor çorban..
nefiss:))
mutlu akşamlar dilerim..

Seda Yazıcı dedi ki...

sıcacık mis gibi olur du şimdi ellerine sağlık

MERHABA dedi ki...

bayılıyorum bu çorbaya ellerinize sağlık

CANDAN TARİFLER dedi ki...

ne zamandır bu corbadan yapmak istiyorum bakalım nasip ne zamana..
ellerine sağlık..
sevgiler...

Hayat Cafe dedi ki...

Ben hafta sonu yaptım bu çorbadan ve çok beğendim.
Ellerine sağlık.
Sevgiler.

anneminkizıyim dedi ki...

Merhabalar ellerine saglik canim, corba harika olmus.
Kişniş Otu da deniliyor o ota. Ve hemen hemen maydanoza benziyor, ama daha cok baharli bir kokusu ve cesnisi var.
Pakistanli arkadaslarim her yemege nerdeyse ekliyorlar.
Sevgiler...