MALZEMELER:
1 su bardağı aşurelik (yarma) buğday
Yarım su bardağı haşlanmış nohut
2 litre su
Yarım kg yoğurt
1 adet yumurta
Yarım demet kinzi otu (pazarlarda bulunur. Maydanozgiller familyasındandır.
Tuz, kuru nane, dilerseniz pul biber
Üzeri için eritilmiş tereyağı
YAPILIŞI:
Buğdayları 1 gece önceden yıkayın ve 1 taşım kaynatıp kapağını kapatıp bekletin. Ertesi günü ocağa alıp iyicene pişmesini sağlayın. Yarım demet küçük doğranmış kinzi otunu haşlanmış nohutu ekleyip pişirmeye devam edin. Ayrı bir yerde yoğurdu ve yumurtayı çırpıp çorbanın sıcak suyundan biraz alıp yoğurda ekleyip karışımı ılıştırın ve tencereye ekleyerek kaynayana kadar karıştırın. Zira yoğurt kesilebilir.Çorbanızın koyuluğuna göre sıcak su ilavesi yapabilirsiniz.Tuzunu ilave edin. Bir iki taşım daha kaynatın ve üzerine tereyağında yakılmış nane ekleyerek servis edin. Üzerine pul biber... AFİYET OLSUN.
7 yorum:
canım ellerine sağlık birde mısır ekliyorum daha da nefis oluyor.
ablacım ellerine emeklerine sağlık..
harika görünüyor çorban..
nefiss:))
mutlu akşamlar dilerim..
sıcacık mis gibi olur du şimdi ellerine sağlık
bayılıyorum bu çorbaya ellerinize sağlık
ne zamandır bu corbadan yapmak istiyorum bakalım nasip ne zamana..
ellerine sağlık..
sevgiler...
Ben hafta sonu yaptım bu çorbadan ve çok beğendim.
Ellerine sağlık.
Sevgiler.
Merhabalar ellerine saglik canim, corba harika olmus.
Kişniş Otu da deniliyor o ota. Ve hemen hemen maydanoza benziyor, ama daha cok baharli bir kokusu ve cesnisi var.
Pakistanli arkadaslarim her yemege nerdeyse ekliyorlar.
Sevgiler...
Yorum Gönder