Sayfalar Hakkımda

17 Şubat 2011

ERİŞTE MANTI

HAZIRLANIŞI:
1 büyük kase erişteyi kaynamış ve 1 tatlı kaşığı tuz eklenmiş suda  haşlanır  ve süzülür. Diğer yandan 150 gr kadar kıymayı yarım çay bardağı sıvı yağda kavrulur ve içine 1yemek kaşığı karışık salça eklenir ve bir iki kez çevrilir , 1 çay bardağı sıcak su eklenir Karabiber ve tuz da eklenerek  2 dakika da bu şekilde piştikten sonra  ocaktan alınır ve  eriştelerin üzerine sarımsaklı yoğurt eklenir üzerine de yağıyla beraber kıyma  eklenir ve sıcak olarak servis edilir.
AFİYET OLSUN.          

9 yorum:

sevda dedi ki...

erişteyi hiç böyle denemedim ama harika olmuş arkadaşım.benimde denemem lazım.ellerine sağlık canım.sevgiler.

Elzem dedi ki...

yoğurt eklenmezmi acaba...denemek lazım.Ellerine sağlık olsun.Hayırlı-bereketli cumalar.

♥ Hasretli Lezzetler ♥ dedi ki...

mmmh cok severim, ellerine saglik efnes görünüyor! sevgiler

CANDAN TARİFLER dedi ki...

ELLERİNE EMEĞİNE SAĞLIK..
SEVGİLER...

Mutfaktan mis kokular dedi ki...

çok pratik olmus, ellerine saglik canim

**kalpkurabiye**deniz** dedi ki...

ablacım ellerine emeklerine sağlık bende bu şekilde hiç yapmamıştım:)
başka şeyler öğrenmek öğrenebilmek harika:)
hayırlı cumalar:)
sevgiler..

EZGİLİ TARİFLER dedi ki...

sevgili elzem sarmısaklı yoğurt ekleniyor.denemeni tavsiye ederim.

nesrin dedi ki...

Harika bir sey olmus. Ellerinize saglik. Sevgiler....

Adsız dedi ki...

Görüntüsü bir muhteşem.Bn www.yoreseltatlarimiz.com dan suluhan markasını denedim.Beypazarının yöresel bir lezzetidir.suluhan eriştesi.oylede güzel oldu sizde deneyin......ahsen