HAZIRLANIŞI:
1 büyük kase erişteyi kaynamış ve 1 tatlı kaşığı tuz eklenmiş suda haşlanır ve süzülür. Diğer yandan 150 gr kadar kıymayı yarım çay bardağı sıvı yağda kavrulur ve içine 1yemek kaşığı karışık salça eklenir ve bir iki kez çevrilir , 1 çay bardağı sıcak su eklenir Karabiber ve tuz da eklenerek 2 dakika da bu şekilde piştikten sonra ocaktan alınır ve eriştelerin üzerine sarımsaklı yoğurt eklenir üzerine de yağıyla beraber kıyma eklenir ve sıcak olarak servis edilir.
AFİYET OLSUN.
9 yorum:
erişteyi hiç böyle denemedim ama harika olmuş arkadaşım.benimde denemem lazım.ellerine sağlık canım.sevgiler.
yoğurt eklenmezmi acaba...denemek lazım.Ellerine sağlık olsun.Hayırlı-bereketli cumalar.
mmmh cok severim, ellerine saglik efnes görünüyor! sevgiler
ELLERİNE EMEĞİNE SAĞLIK..
SEVGİLER...
çok pratik olmus, ellerine saglik canim
ablacım ellerine emeklerine sağlık bende bu şekilde hiç yapmamıştım:)
başka şeyler öğrenmek öğrenebilmek harika:)
hayırlı cumalar:)
sevgiler..
sevgili elzem sarmısaklı yoğurt ekleniyor.denemeni tavsiye ederim.
Harika bir sey olmus. Ellerinize saglik. Sevgiler....
Görüntüsü bir muhteşem.Bn www.yoreseltatlarimiz.com dan suluhan markasını denedim.Beypazarının yöresel bir lezzetidir.suluhan eriştesi.oylede güzel oldu sizde deneyin......ahsen
Yorum Gönder