MALZEMELER:
Yarım kg mantar
Yarım kg tavuk eti(göğüs kısmından )
2 yeşil biber
3 domates
1 su bardağı rende kaşar
1 büyük kuru soğan
1 tatlı kaşığı kekik
1 çay kaşığı karabiber
tuz, sıvı yağ
YAPILIŞI:
Tavuğu küçük küçük doğrayarak 1 yemek kaşığı sıvıyağ eklenmiş tencereye alınız ve suyunu salıp çektikten sonra 2 dakika kadar soteleyiniz ve bir tabağa alınız. Daha sonra doğradığınız soğanları tencereye alarak bir iki kez çevirdikten sonra doğradığınız mantarı da ekleyerek harlı ateşte mantarlar suyunu salıp çekinceye kadar çeviriniz. Kenara koyduğunuz tavuk etlerini, biberleri, domatesi de ekleyerek biraz pişiriniz gerekirse az su ilave edebilirsiniz.Baharatlarını da eklediğiniz mantarları fırın tepsisine alınız ve üzerine rendelediğiniz kaşarları serperek eriyene dek önceden ısıtılmış fırında bir kaç dakika bekletiniz. AFİYET OLSUN...
7 yorum:
mantar yemiyorum ama sevenler için harika olmuş arkadaşım.ellerine sağlık.öpüyorum.
mantar ve tavuk birbirine çok yakışıyor,şifa olsun sevgiler
mantar ve tavuğun uyumuna bayılıyorum elelrine sağlık canım....
Nasıl özlemişim, görüntü mest etti beni. Evde mantar ve tavuk yemeyenler olunca, çook çok nadiren yapabiliyorum.
Fırın yemeklerini çok severim hemde tavuk ve mantar harikaa olmuş...Ellerine sağlık canım...
Sevgiler...
ellerine saglik nefiss görünüyor..sicacik sevgilerimle.
Mantar ,tavuk ve kaşar peyniri daha ne olsun.
Yorum Gönder