Sayfalar Hakkımda

23 Ocak 2011

FIRINDA KAŞARLI TAVUKLU MANTAR


MALZEMELER:
Yarım kg mantar
Yarım kg tavuk  eti(göğüs kısmından )
2 yeşil biber
3 domates
1 su bardağı rende kaşar
1 büyük kuru soğan
1 tatlı kaşığı kekik
1 çay kaşığı karabiber
tuz,  sıvı yağ



YAPILIŞI:
 Tavuğu küçük küçük doğrayarak 1 yemek kaşığı sıvıyağ eklenmiş tencereye alınız ve suyunu salıp çektikten sonra 2 dakika kadar soteleyiniz ve bir tabağa alınız. Daha sonra doğradığınız soğanları tencereye alarak bir iki kez çevirdikten sonra doğradığınız mantarı da ekleyerek harlı ateşte mantarlar suyunu salıp çekinceye kadar çeviriniz. Kenara koyduğunuz tavuk etlerini, biberleri, domatesi  de ekleyerek biraz pişiriniz gerekirse az su ilave edebilirsiniz.Baharatlarını da eklediğiniz mantarları fırın tepsisine  alınız ve üzerine rendelediğiniz kaşarları serperek eriyene dek önceden ısıtılmış fırında bir kaç dakika bekletiniz.     AFİYET OLSUN...





7 yorum:

sevda dedi ki...

mantar yemiyorum ama sevenler için harika olmuş arkadaşım.ellerine sağlık.öpüyorum.

susamcorekotu dedi ki...

mantar ve tavuk birbirine çok yakışıyor,şifa olsun sevgiler

Pembe Tatlar dedi ki...

mantar ve tavuğun uyumuna bayılıyorum elelrine sağlık canım....

sarkaç dedi ki...

Nasıl özlemişim, görüntü mest etti beni. Evde mantar ve tavuk yemeyenler olunca, çook çok nadiren yapabiliyorum.

Gönülünce dedi ki...

Fırın yemeklerini çok severim hemde tavuk ve mantar harikaa olmuş...Ellerine sağlık canım...

Sevgiler...

HASRET dedi ki...

ellerine saglik nefiss görünüyor..sicacik sevgilerimle.

Kardeşim dedi ki...

Mantar ,tavuk ve kaşar peyniri daha ne olsun.