Kış sebzesi olarak evde en sevdiğimiz tatlardan.Eşime hergün pırasa yapsam yine de bıkmadan yer.Bu nedenle haftada 1-2 kez mutlaka yaparım.
MALZEMELER:
1 demet pırasa
2 ortaboy havuç
1 kahve fincanı pirinç
1 su bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığının ucu ile domates salçası
YAPILIŞI:
Verevine doğradığım pırasaları yıkayıp kenara alın.Havuçları kazıyıp yıkadıktan sonra ortadan ikiye bölüp, yağ koyduğunuz tencereye(ben düdüklü tencerede yapıyorum.) ekleyin ve bir iki
karıştırdıktan sonra salçayı ilave edin.Pırasaları da ilave edip karıştırın ve biraz kendi suyuyla kavrulduktan sonra pirincini ve suyunu,tuzunu ilave edip kısık ateşte pişirin.(Düdüklüde 8_10 dk.) AFİYET OLSUN..............
Ben bol limonlu tercih ederim.........:)
1 demet pırasa
2 ortaboy havuç
1 kahve fincanı pirinç
1 su bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığının ucu ile domates salçası
YAPILIŞI:
Verevine doğradığım pırasaları yıkayıp kenara alın.Havuçları kazıyıp yıkadıktan sonra ortadan ikiye bölüp, yağ koyduğunuz tencereye(ben düdüklü tencerede yapıyorum.) ekleyin ve bir iki
karıştırdıktan sonra salçayı ilave edin.Pırasaları da ilave edip karıştırın ve biraz kendi suyuyla kavrulduktan sonra pirincini ve suyunu,tuzunu ilave edip kısık ateşte pişirin.(Düdüklüde 8_10 dk.) AFİYET OLSUN..............
Ben bol limonlu tercih ederim.........:)
5 yorum:
Eşili ekşili harika olmuştur ellerine sağlık ezgiciğim...
bol limonlu pırasa ne güzel, yarın pişircem ben de
hayırlı cumalar dilerim
Canım ellerine sağlık.Bayılırım pırasaya.Tabağı alıp kaçtım.Mutlu kal.
Hımmm nefis ama evdekiler sevmiyor diye yapamıyorum hasretim...Ellerine sağlık canım...
Sevgiler...
www.gonuluncelezzetler.com/
çok severim ellerine sağlık..
Yorum Gönder