Sayfalar Hakkımda

12 Şubat 2010

KAYISI TATLISI




P.D.Ç.S.Etkinliğinin 53.'sünü yapan GELİBOLU17/MİDEDEN KALBE
arkadaşımıza gönderiyorum.
MALZEMELER:
  • Yarım kg günkurusu kayısı
  • 2 su bardağı şeker
  • 1 paket DR OETKER KAYMAK TADINDA KREM ŞANTİ
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım kg su
YAPILIŞI:
Kayısılar iyicene yıkandıktan sonra şeker ve suyla beraber tencereye alınır ve yumuşayana kadar kısık ateşte kaynatılır ve süzülerek soğutulmaya bırakılır. Soğuyan kaysıların içleri açılarak 1 bardak sütle hazırlanıp 1 saat dolapta bekletilmiş şanti kaşık yardımıyla içlerine doldurulur ve servis tepsisine alınır.Üzerine süzdüğünüz kalan şurup gezdirilir ve çekilmiş antep fıstığıyla süslenerek servis edilir.
AFİYET OLSUN.

8 yorum:

Unknown dedi ki...

Ellerine saglik canim afiyet olsun.

Şehnaz dedi ki...

ELLERİMNE SAĞLIK ÇAOK GÜZEL....

Unknown dedi ki...

yapmayı çok istedigim bir tatlı.ellerine saglık.

paşakızı mutfakta dedi ki...

Canım ellerine sağlık.Bir tanecik aldım ve kaçtım.Sevgiler bıraktım.

gelibolu17 dedi ki...

canım benim tatlın çok değişik vede güzel olmuş.ellerine sağlık teşekkürler.121 no ile yayında gene beklerim canım sevgiler selamlar

susamcorekotuFeriha dedi ki...

hem de günkurusu mmmmm

Gönül dedi ki...

ellerine sağlık hayatım bol kalorili bomba gibi bi lezzet bilirim bu tadı:))) öpüyorum sevgilerimle

http://belguzarane.blogspot.com dedi ki...

selam canım elıne sğlık nefıs görünüyor