20 tane arpacık soğanı
3 domates
1 kaşık karışık salça
3 adet defne yaprağı
sıvıyağ,tuz,1 çay kaşığı şeker
YAPILIŞI: Kibrit kutusundan biraz büyük kestirdiğniz etleri tencereye alın ve yağıda ilave ederek etin suyunu salıp çekmesinden sonra soğanları ekleyip sotelemeye devam edin.Hafif pembeleşen soğanların üzerine rendelenmiş domatesleri ve salçayı ilave edin,biraz da bu şekilde kavurduktan sonra defne yaprağını suyunu ilave ettikten sonra kadar kısık ateşte etler kıvamını alana kadar pişirin, en son tuzunu da ilave ettikten sonra kapatın.Sıcak olarak servis edin. yanında pirinç pilavı süper olur. AFİYET OLSUN.
4 yorum:
canım bu güzel yemeğin yayında.ellerine sağlık.çok teşekkür ediyorum.sevgiler.gene beklerim
Ellerine sağlık canım nefis bir yemek...
Bu gece bin aydan daha hayırlı olan Kadir gecesi. Kulun Rabbine yakın olduğu gecelerin en önemlisi? Kendisine dua edenleri geri çevirmeyen, günahları bağışlayan, her şeyi bilen, gören ve duyan Yüce Allah tüm dualarımızı kabul etsin.
Kadir gecemiz mübarek olsun
Kadir Gecesi
Müminlerin annesi Hz.Aişe (r.a.) şöyle diyor :
-Dedim ki:
Ya Resullullah, Kadir Gecesi'ni bilirsem
onda ne şekilde dua edeyim?
Şöyle buyurdu:
- Allahümme inneke afüvvün kerîmün
tuhibbül afve fa'fü anni.
(Allah'ım sen affedicisin, affı seversin, beni affeyle.)
Bu mübarek gecede dua sünnettir.
O icabet vakitlerinden birisidir.
Yorum Gönder