Sayfalar Hakkımda

11 Eylül 2011

ZEYTİNYAĞLI BARBUNYA

Çok sevdiğim bu yemeği nedense bu yaz ilk kez yapıyorum.


MALZEMELER: Yarım kg ayıklanmış barbunya
3 büyük domates (salça kullanmadım)
1 büyük soğan
1 büyük havuç
1 patates
1 sivri biber (isteğe bağlı)
yarım su bardağı zeytinyağı
tuz
YAPILIŞI: Zeytinyağını tencereye alarak soğanı pembeleştirin ve sırası ile küp küp doğradığınız havuç ve patatesleri de ekleyerek bir iki kez çevirin.Rendelenmiş domatesleri ekleyerek karıştırmaya devam edin, en son barbunyaları ekleyerek üzerine çıkacak kadar sıcak su ilavesi yapın, tuzunu da  ilave ederek barbunyalar yumuşayana kadar pişirin.
Düdüklü tencere kullanacaksanız pişirme süresi 15 dakika....            AFİYET OLSUN...

7 yorum:

lezzet sefasi dedi ki...

Ben USA de tazesini hic gormuyorum.Taze barbunyayida cok severim :(.
Neyseki kurusu heryerde var.
Ellerine saglik arkadasim afiyet olsun
Sefa

Unknown dedi ki...

Canim ellerine saglik afiyetler olsun.

*mehtap dedi ki...

afiyet olsun.Domatesin en bol zamanı salça kullanmak kışa kalsın..

Şirince Tatlar dedi ki...

Miss gibi görünüyor..olsada yesek..ellerinize sağlık arkadaşım:))

mutfagabuyrun dedi ki...

benimde çok sevdiğim bir yemek.ellerine sağlık canım.sevgiler.

made in funda dedi ki...

bayılırım bayılırım.ellerine sağlık canım..

Adsız dedi ki...

Çok lezzetli gözüküyor :-) ellerine sağlık! Blogunu genel olarak beğendim ve bu yüzden sana bir teklif de bulunmak istiyorum! Bana geri dönersen eğer çok memnun olurum, mail adresim: yasemin@indirimlr.com

Sevgiler
Yasemin