MALZEMELER:
- yarım kg taze fasulye
- 1 büyük kurusoğan
- 2 domates
- 2 sivri biber
- 1 çaybardağı zeytinyağı
- tuz,şeker
- yarım yemek kaşığı karışık biber ve domates salçası
- YAPILIŞI: Fasulyeler ayıklanır, yıkanır isteğe göre ortadan ikiye bölünür. Soğan ve domates kabukları soyularak yemeklik doğranır.Fasulyeler tencereye alınır. Tuz, şeker ve zeytinyağı kuru soğan,domates ve küçük doğranan sivri biberler ve salça da ilave edilerek fasulyelerin rengi değişene kadar kavrulur.Daha sonra 1 çay bardağı sıcak su (burdaki su miktarı düdüklü tencerede pişirme içindir normal tencerede su miktarı arttırılabilir) eklenerek ağır ateşte, fasulyeler yumuşayana kadar pişirilir. Ilık servis ediniz. AFİYET OLSUN.
4 yorum:
çok severim taze fasulyeyi canım.harika olmuş.ellerine sağlık.öpüyorum.
Ellerin dert görmesin, özledim.Görüşmek üzere öpüyorum...
Yazın geldiğini tazecik fasulyelerden anlarım ve çok severim...Nefiss olmuş ellerine sağlık canım...
merhabalar arkadaşım seni mimledim cevaplarsan çok sevinirim sevgiler selamlar
Yorum Gönder