Sayfalar Hakkımda

10 Nisan 2011

DEREOTLU BÜRÜKSEL LAHANASI KIZARTMASI

Bana ait bir tarifi sizlerle paylaşmak istiyorum.Bu tarifimi 45 DAKİKALIK TARİFLER ETKİNLİĞİNE TARİFKOLİK Arkadaşıma gönderiyorum.
MALZEMELER
1 paket bürüksel lahanası
yarım şişe maden suyu
2 yumurta
5-6 dal dereotu
1 çay bardağı un (gerekirse ilave edebilirsiniz)
tuz ve toz kırmızı biber
kızartmak için sıvıyağ
YAPILIŞI
Lahanaların üst yapraklarını temizleyerek güzelcene yıkayıp az suda hafif yumuşayana kadar haşlayın ve haşlandıktan sonra süzerek soğuk suya batırıp çıkarın.
Diğer yandan diğer malzemeleri çırparak boza kıvamında hamur hazırlayın ve lahanaları bu hamura batırıp kızgın yağda arkalı önlü kızartıp kağıt havlu üzerine alın  servis tabağına alarak sarmısaklı yoğurtla servis edin.
                                                    AFİYET OLSUN...

9 yorum:

olsada yesek suzan dedi ki...

Brüksel lahanasını çok severim bu tarifede bayıldım deniycem en kısa zamanda ellerine sağlık...

tatlilar gülcandan dedi ki...

Ellerine saglik canim .Hayirli aksamlar öptüm.

CANDAN TARİFLER dedi ki...

CANIM ELLERİNE SAĞLIK..
SEVGİLERİMLE...

Tarifkolik dedi ki...

Tarif süper canım ellerine sağlık katılımın için çok teşekkür ediyorum yeni tariflerini bekliyoruö sevgiler..

annemineli dedi ki...

Canım; ellerine sağlık çok lezzetli görünüyor..Öptüm...sevgilerrrr....

susamcorekotu dedi ki...

eline sağlık şifa olsun inşallah,
ben bursa'dan döndüm ama yakında yine randevum var haberleşirsek inşallah görüşürüz,hangi semtte oturduğunu öğrenebilirmiyim?

sevimlimutfak dedi ki...

Yemeğini yapmış fakat ev halkına beğendirememiştim. Belki bu şekilde sevdirebilirim. Çok güzel görünüyor, ellerine sağlık. Sevgiler...

derya dedi ki...

Canımmm ellerine sağlık kızartması süper fikir öpüyorum.

Aycan dedi ki...

Çok güzel görünüyor.Ellerinize sağlık.