Sayfalar Hakkımda

24 Nisan 2011

ZEYTİNYAĞLI TAZE FASULYE

Tadını özlediğim lezzetlerden..... Zeytinyağlısıda ayrı bir lezzetli oluyor.
MALZEMELER:

  • yarım kg taze fasulye
  • 1 büyük kurusoğan
  • 2 domates
  • 2 sivri biber
  • 1 çaybardağı zeytinyağı
  • tuz,şeker
  • yarım yemek kaşığı karışık biber ve domates salçası
  • YAPILIŞI:  Fasulyeler ayıklanır, yıkanır isteğe göre ortadan  ikiye bölünür. Soğan ve domates kabukları soyularak yemeklik doğranır.Fasulyeler tencereye alınır. Tuz, şeker ve zeytinyağı kuru soğan,domates ve küçük doğranan sivri biberler ve salça da  ilave edilerek fasulyelerin rengi değişene kadar kavrulur.Daha sonra 1 çay bardağı  sıcak su (burdaki su miktarı düdüklü tencerede pişirme içindir  normal tencerede  su miktarı arttırılabilir) eklenerek ağır ateşte,  fasulyeler yumuşayana   kadar pişirilir. Ilık servis ediniz.    AFİYET OLSUN.

4 yorum:

mutfagabuyrun dedi ki...

çok severim taze fasulyeyi canım.harika olmuş.ellerine sağlık.öpüyorum.

ANNEMİNELİ dedi ki...

Ellerin dert görmesin, özledim.Görüşmek üzere öpüyorum...

Gönülünce dedi ki...

Yazın geldiğini tazecik fasulyelerden anlarım ve çok severim...Nefiss olmuş ellerine sağlık canım...

efeninannesi dedi ki...

merhabalar arkadaşım seni mimledim cevaplarsan çok sevinirim sevgiler selamlar