- 1 Su bardağı eritilmiş margarin
- 1 Su bardağı sıvıyağ
- 1 Su bardağı yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı sirke
- 2 yumurta (sarısı üzerine)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un
YAPILIŞI: Tüm malzemeler katılarak azar azar un ilavesiyle kulak memesi yumuşaklığında hamur yoğrulur ve 5 dakika dinlendirilir.
İçine maydanoz doğradığımız harç alınır ve hamurlardan mandalina büyüklüğünde hamurlar alınır ve avuç içinde açılır ve harç konularak kapatılır ve istediğiniz şekli vererek tepsiye dizin ve üzerine yumurta sarısı sürerek 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirin. AFİYET OLSUN.......
5 yorum:
ellerine sağlık canım çok güzel görünüyor
Güzel kokusu burnuma geldi, ellerine sağlık. Canım, blogumda ödülün var gelip alabilirmisin?
Bu poğaça tarifi bana hep çocukluğumu hatırlatır. Annem kahvaltıya ve çaya sık sık yapardı. Ellerine sağlık canım..
sendepişir/Nilgün
Tulum peynirli pogaca bayılırım ben yaaa.canım çekti valla.ellerine sağlık.sewgiler:)
harika tarif...
Yorum Gönder