MALZEMELER:
YAPILIŞI:
Etlerinizi Kuşbaşı doğrayınız.
Salçayı bir miktar sıcak suda eritin ve istediğiniz baharatlarla sarmısakları da ekleyip iyice karıştırın.
doğradığınız etleri bu sosla karıştırın ve vaktiniz varsa biraz bekletin.
Vaktiniz yoksa etleri önce tencereye alıp kendi suyunu salıp çekinceye kadar kavurun ve üzerine su ekleyip yumuşayana kadar pişirin. Daha sonra etleri bir kenara alıp soğanı çok küçük doğrayıp margarinle kavurun,pembeleşince üzerine etleri de ekleyerek kavurun.Üzerine soslu suyu ekleyip bir kaç taşım daha kaynatın ve ağzı kapalı kenarda bekletin.
PATATES PÜRESİ:
Patateslerin kabuklarını soyarak tencereye alın ve üzerine su ve tuz ekleyerek patatesler haşlanana dek pişirin.Suyunu süzdürüp çatal yardımıyla ezin ve bir tencereye alıp sütü ve yağı ekleyerek 2 dakika pişirin.
Servis tabağının üzerine püreyi yayın ve üzerine eti sosuyla beraber yerleştirin.yanında pirinç pilavı ile servis edin.
AFİYET OLSUN.
- 500 gr dana eti
- 1 Adet büyük soğan
- 2 yemek kaşığı tatlı Salça
- 1 diş Sarmısak
- Karabiber, tuz,kekik,kimyon
- 2 yemek kaşığı
- PATATES PÜRESİ İÇİN:
- 5 Adet ortaboy patates
- 1.5 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- tuz
YAPILIŞI:
Etlerinizi Kuşbaşı doğrayınız.
Salçayı bir miktar sıcak suda eritin ve istediğiniz baharatlarla sarmısakları da ekleyip iyice karıştırın.
doğradığınız etleri bu sosla karıştırın ve vaktiniz varsa biraz bekletin.
Vaktiniz yoksa etleri önce tencereye alıp kendi suyunu salıp çekinceye kadar kavurun ve üzerine su ekleyip yumuşayana kadar pişirin. Daha sonra etleri bir kenara alıp soğanı çok küçük doğrayıp margarinle kavurun,pembeleşince üzerine etleri de ekleyerek kavurun.Üzerine soslu suyu ekleyip bir kaç taşım daha kaynatın ve ağzı kapalı kenarda bekletin.
PATATES PÜRESİ:
Patateslerin kabuklarını soyarak tencereye alın ve üzerine su ve tuz ekleyerek patatesler haşlanana dek pişirin.Suyunu süzdürüp çatal yardımıyla ezin ve bir tencereye alıp sütü ve yağı ekleyerek 2 dakika pişirin.
Servis tabağının üzerine püreyi yayın ve üzerine eti sosuyla beraber yerleştirin.yanında pirinç pilavı ile servis edin.
AFİYET OLSUN.
15 yorum:
Canım merhaba.Ellerine sağlık .Bayılırım ben buna..Sevgiler..
En sevdiğim yemektir.Hatırlattığın iyi oldu.Uzun süredir yapmıyordum:) Etli yemeklerde Pişirirken bir miktar sirke katarsan lezzetini etin yumuşaklığını çok değiştiriyor.Bence bir dene.Yabancı ülkelerde şarap koyuluyor.ısı içindeki alkolu uçuruyor.Benden sana küçük bir püf noktası.Sevgiler.
Ooohhhh, sefa olsun yiyene, afiyet şeker olsun, Çiğdem de gece yarısı açlıktan ölsün :(((
hepinize gıcığım bi daha gece yarısı blog okursam, daha çalışkan oliyiiim inşallah...
Ellerıne sağlık afiyetler olsun..
Sevgilerle..
oktay ustada görmüştüm ama hiç denememiştimm ellerinize sağlık nefis görünüyor..
ellerine sağlık canım
Et ve papates püresi bir birine çokkk yakışıyor nefiss olmuş...Ellerine sağlık canım...
Sevgiler...
www.gonuluncelezzetler.com/
Harika bir lezzet, Ellerine saglik canim.
Sevgiler,
Sefa
adı da kendi de pek güzel.ellerine sağlık canım.sevgiler..
püre ve et mmmm ne denir ki? enfes bir lezzet şifalar olsun
iki sevdiğim lezzet bir arada mmm ellerin dert görmesin canım arkadaşım..
birde bloğunun sol alt köşesinde yabancı reklam çıkıyor.sanırım bu eklediğin kodların içerisinde ajan adres olarak gelmiş.haberin olsun arkadaşım..sevgiler..
çok severim şahane olmuş ellerine sağlık canım...sevgiler
canim ellerine saglik enfes olmus
o güzel yorumun icinde cok tesekkür ederim sevgiler
ımmm nefis püre yatağındaki etler harika oluyor güzel bir ikili oluşturuyor
ellerine sağlık
Yorum Gönder