MALZEMELER:
YAPILIŞI:
Temizlenmiş ve ortadan ikiye ayrılmış palamutları altını sıvıyağla yağladığınız tepsiye dizin ve üzerine tuzla beraber kırmzı biberi serpiştirin.
Üzerine piyazlık doğradığınız soğanları,küçük doğradığınız biber ve domatesleri de ekleyiniz.Sırasıyla limonun birinin suyunu sıkıp ilave edin diğerini dilimleyerek üzerine dizin.Defne yapraklarını da balığın üzerine dizin ve fırına vererek 40 dakika pişirin.Pişmesine 10 dakika kala yarım demet maydanozu doğrayarak üzerine serpiştirin. AFİYET OLSUN.
- 3 adet temizlenmiş palamut
- 3 adet domates
- 2 adet sivribiber
- 2 büyük kuru soğan
- 1 yemek kaşığı kırmızı toz biber
- 5 adet defne yaprağı,Yarım demet maydanoz
- 2 limon
- Tuz ve 1 yemek kaşığı sıvıyağ
YAPILIŞI:
Temizlenmiş ve ortadan ikiye ayrılmış palamutları altını sıvıyağla yağladığınız tepsiye dizin ve üzerine tuzla beraber kırmzı biberi serpiştirin.
11 yorum:
ELLERİNE SAĞLIK CANIM
Balık olsunda:))
Ellerine sağlık canım...
mmmm nefis ellerine sağlık canım...sevgiler..
Canım merhaba..Ellerine sağlık..Gzel görnüyor.Balık olsun da olsun diyenlerdenim.Sevgiler.
ayla hanım ellerinize sağlık nefiss..
Nasılda yakışır defne yaprağı balığa mis gibi kokular geldi buralara kadar,ellerine sağlıkk
Ellerien saglik canim, baligin her halini severim.
Sevgiler,
Sefa
fırında yapılan balık hem daha leziz hem daha hafif oluyor.ellerine saglık.
ellerine sağlık canım çok güzel görünüyor
canım ellerine sağlık.. harika bir lezzet..
sevgiler..
bizdede bu akşam balık vardı sofradan eksik etmemek lazım defne yaprağı olmazsa olmaz size şifalar olsun sevgiler selamlar
Yorum Gönder