Sayfalar Hakkımda

25 Ocak 2010

FIRINDA SEBZELİ PALAMUT


MALZEMELER:
  • 3 adet temizlenmiş palamut
  • 3 adet domates
  • 2 adet sivribiber
  • 2 büyük kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı kırmızı toz biber
  • 5 adet defne yaprağı,Yarım demet maydanoz
  • 2 limon
  • Tuz ve 1 yemek kaşığı sıvıyağ

YAPILIŞI:

Temizlenmiş ve ortadan ikiye ayrılmış palamutları altını sıvıyağla yağladığınız tepsiye dizin ve üzerine tuzla beraber kırmzı biberi serpiştirin.

Üzerine piyazlık doğradığınız soğanları,küçük doğradığınız biber ve domatesleri de ekleyiniz.Sırasıyla limonun birinin suyunu sıkıp ilave edin diğerini dilimleyerek üzerine dizin.Defne yapraklarını da balığın üzerine dizin ve fırına vererek 40 dakika pişirin.Pişmesine 10 dakika kala yarım demet maydanozu doğrayarak üzerine serpiştirin. AFİYET OLSUN.

11 yorum:

Şehnaz dedi ki...

ELLERİNE SAĞLIK CANIM

Pembe Tatlar dedi ki...

Balık olsunda:))

Ellerine sağlık canım...

Serap'la turuncu lezzetler dedi ki...

mmmm nefis ellerine sağlık canım...sevgiler..

paşakızı mutfakta dedi ki...

Canım merhaba..Ellerine sağlık..Gzel görnüyor.Balık olsun da olsun diyenlerdenim.Sevgiler.

kalpkurabiye dedi ki...

ayla hanım ellerinize sağlık nefiss..

Esra dedi ki...

Nasılda yakışır defne yaprağı balığa mis gibi kokular geldi buralara kadar,ellerine sağlıkk

lezzet sefasi dedi ki...

Ellerien saglik canim, baligin her halini severim.
Sevgiler,
Sefa

Unknown dedi ki...

fırında yapılan balık hem daha leziz hem daha hafif oluyor.ellerine saglık.

ahsen58 dedi ki...

ellerine sağlık canım çok güzel görünüyor

gülay mutfakta dedi ki...

canım ellerine sağlık.. harika bir lezzet..
sevgiler..

susamcorekotuFeriha dedi ki...

bizdede bu akşam balık vardı sofradan eksik etmemek lazım defne yaprağı olmazsa olmaz size şifalar olsun sevgiler selamlar