Tart kalıbını aldığımdan bu yana hiç kullanmak nasip olmadı.Bursa'da iki gündür şiddetli lodos,hava iç sıkıcı.Kendimi mutfağa attım.Ne zamandır aklımda olup denemek istediğim bu tarifi uygulamak istedim ortaya hafif ve güzel bir tatlı çıktı.Eee çocuklardan da tam not alınca paylaşmak istedim.
Tarifimi mutfaktaki nefis kokular/nurşen arkadaşımın ev sahipliğini yaptığı 50.PORSELEN ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ'ne gönderiyorum.
MALZEMELER:
1 su bardağı sıkılmış portakal suyu
1 portakal kabuğu rendesi
4 bardak süt
1su bardağı irmik
1 su bardağı şeker
1 paketDR OETKER vanilya
1 yemek kaşığı margarin
ÜZERİNE:
2 dilimlenmiş portakal
1 PAKET DR OETKER tart jölesi
YAPILIŞI:Tencereye sütü,irmiği alıp pişirmeye başlayın.Koyulaşmaya başlayınca portakal suyunu ve rende kabukları ekleyerek pişirmeye devam edin,(PORTAKAL SUYUNU DAHA ÖNCE KOYMAYIN SÜT KESİLİR) iyiycene koyulaşmaya başlayınca vanilya ve margarini de ekleyerek altını kapatın ve bir kaç dakika karıştırmaya devam edin.Daha sonra tart kalıbınızı ıslatıp irmiği içine ekleyin ve düzleştiriniz.Soğuduktan sonra bir tepsiye ters çevirip çıkarın.Dilimlediğiniz portakalları boşluk kısmına tamamen kapatacak şekilde dizin.Tart jçlesini üzerinde anlatıldığı şekilde pişirin ve portakalların üzerine yayın.Soğuttuktan sonra servis edin.................AFİYET OLSUN.
1 su bardağı sıkılmış portakal suyu
1 portakal kabuğu rendesi
4 bardak süt
1su bardağı irmik
1 su bardağı şeker
1 paketDR OETKER vanilya
1 yemek kaşığı margarin
ÜZERİNE:
2 dilimlenmiş portakal
1 PAKET DR OETKER tart jölesi
YAPILIŞI:Tencereye sütü,irmiği alıp pişirmeye başlayın.Koyulaşmaya başlayınca portakal suyunu ve rende kabukları ekleyerek pişirmeye devam edin,(PORTAKAL SUYUNU DAHA ÖNCE KOYMAYIN SÜT KESİLİR) iyiycene koyulaşmaya başlayınca vanilya ve margarini de ekleyerek altını kapatın ve bir kaç dakika karıştırmaya devam edin.Daha sonra tart kalıbınızı ıslatıp irmiği içine ekleyin ve düzleştiriniz.Soğuduktan sonra bir tepsiye ters çevirip çıkarın.Dilimlediğiniz portakalları boşluk kısmına tamamen kapatacak şekilde dizin.Tart jçlesini üzerinde anlatıldığı şekilde pişirin ve portakalların üzerine yayın.Soğuttuktan sonra servis edin.................AFİYET OLSUN.
11 yorum:
ellerinize sağlık messenger eklentinizi kabul ettim görüşmek dileği ile:)) banada beklerimm:)))
Selamlar arkadaşım,ellerine sağlık tarifin yayında.
Sevgiler
Canım nefis görünüyor.Ellerine sağlık.Mutlu kal.
Canım ellerine sağlık harika gözüküyor...
TADINI TAHMİN EDEBİLİYORUM ENFESS ŞİFA OLSUN
Canım seni mimledim:)
canım ellerine sağlık, sevgiler
süper bir tatlı olmuş ellerinize saglık vitamin deposu olmuş
mutlu yıllar iyi seneler dilerim canım sevgiler selamlar
Nefis bir tatlı olmuş ellerine sağlık canım..kocaman sevgiler
Nefis bir görünüm ellerınıze sağlık.
Yorum Gönder