4 orta boy kabak
2 domates
1 ortaboy soğan
200 gr orta yağlı kıyma
1 çay bardağı
1 çay bardağı pirinç
Yarım maydanoz ve dereotu
1 ortaboy soğan
200 gr orta yağlı kıyma
1 çay bardağı
1 çay bardağı pirinç
Yarım maydanoz ve dereotu
1 çorba kaşığı salça
Tuz, karabiber, nane
Tuz, karabiber, nane
YAPILIŞI:Pirinci yıkadıktan sonra bekletip süzün. Soğanı soyup kıyın. Dereotunu ve maydanozu temizleyip kıyın. Kabakların üzerini kazıyın. Ortadan ikiye kesip içlerini çıkarın. Soğan, kıyma, maydanoz dereotu, salça, bir kahve fincanı su, sıvıyağı, tuz ve baharatı ekleyip yoğurun. En son olarak pirinci ilave edip bir kaşıkla karıştırın. Hazırladığınız iç malzemeyi kabakların içine paylaştırın. Üzerlerini kapatmak için domatesleri kabakların üzerini örtecek büyüklükte kesin. Domatesleri kapak olarak yerleştirip tencereye dizin. Tencerenin kenarından iki çay bardağı suyu ekleyin. Kaynayınca kısık ateşte kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp sıcak servis yapın. Yanındada yoğurt AFİYET OLSUN..
4 yorum:
çok severim kabak dolmasını harika görünüyor canım ellerine sağlık...kocaman sevgiler
KABAK DOLMASINI ÇOK SEVERİM...HEMDE ÇOK....
ELLERİNE SAĞLIK EZGİ'CİM AFİYET OLSUN SİZLERE...
Guzel bir yemek ve guzel bir tarif.Ellerien saglik canim. pek severim dolmayii
aslında hiç semezdim kabak dolmasını çocukken.şimdi de sevmediğim bişey yok..eline sağlık.neis olmuş..
Yorum Gönder