Sayfalar Hakkımda

12 Ocak 2014

PORTAKALLI UN HELVASI


Bu mübarek gecede yapılan ibadetlerimizin kabul olması dileğiyle MEVLİD KANDİLİMİZ mübarek olsun. Bugüne özel yaptığım helvayı  paylaşıyorum.
MALZEMELER: 

  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 2 su bardağı un
  • 1,5 su bardağı su
  • 1 su bardağı portakal suyu
  • 2 su bardağı toz şeker
  • yarım su bardağı dövülmüş ceviz

YAPILIŞI: Derin bir tencereye sıvıyağı alın ve unu da ekleyerek kısık ateşte un pembeden biraz daha koyu rengini alana kadar kavurun ortalama 25 dakika. Sonra cevizi de ilave ediniz.
Önceden ayrı bir kapta erittiğiniz su ve şekerin içine sıkılmış 1 bardak portakal suyunuda ekledikten sonra kavurduğunuz unun içerisine yavaş yavaş ilave ediniz.Suyunu çekene kadar kavurmaya devam ediniz, tencerenin ağzını kapatıp 5 dakika dinlenmeye bırakın. Sekil verip servis ediniz
NOT:
. Tadı biraz mayhoş oldu dileyen şeker miktarını yarım bardak daha arttırabilir.
 AFİYET OLSUN.

4 yorum:

mutfagabuyrun dedi ki...

ellerine sağlık canım.hayırlı kandiller diliyorum.

Pembe Tatlar dedi ki...

Bin aydan daha mübarek bu gece de bütün dualarınızın kabul olması dileğiyle...

Hayırlı Kandiller :)

Kereviz Faydaları dedi ki...

Canım benim harika oldu denedim. Çok teşekkür ederim tarifin için :)

Sevim ince dedi ki...

süper yha bu tarif un helvası tarifi bence harika olmuş elinize sağlık