MALZEMELER:
- 3 Kg kabak (ortalama benim kullandığım bu kadardı)
- 4.5 bardak şeker
- 1 su bardağı çekilmiş ceviz
- Tahin(arzuya göre)
Kabağı soyduktan sonra derin tencereye alın ve üzerine şekeri ilave ettikten sonra 3 saat kadar bekletin ve ocağa alın önce harlı ateşte kaynamaya başladıktan sonra orta ateşte hafif yumuşayana kadar pişirin. Daha sonra tatlıyı fırın tepsisine alarak tencerede kalan suyu üzerine ilave edin ve ısıtılmış fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirin. Soğuduktan sonra üzerine tahin ve ceviz ilave ederek servis edin. AFİYET OLSUN.
3 yorum:
Elinize sağlık Nefis olmuş.sevgilerimle
ellerinize sağlık. tahinle çok hoş olacak, denemeliyim.
Kabağı çok severim nefis olmuş...Ellerine sağlık canım...Seninde yeni yılın kutlu olsun...
Yorum Gönder