Sayfalar Hakkımda

25 Nisan 2012

SÜT HELVASI


Severek yediğim Bursa ya özgü bu tatlıyı yapmak hafta sonuna kısmet oldu. 
MALZEMELER: 
1 kg süt
1,5 bardak şeker
1 bardak tepeleme un
125 gr margarin+1 çay bardağı sıvı yağ
YAPILIŞI
Öncelikle süt ve şekeri tencereye alarak kaynamaya bırakın ve kaynamakta olan sütün altını kapatın üzerine 1 paket vanilini ekleyerek karıştırın ve bir kenara alın. Margarini tencereye alarak eritin ve üzerine sıvıyağı da ekleyerek unu ilave edin ve sürekliş karıştırarak unun kokusunun gitmesini sağlayana kadar kısık ateşte ortalama 20 dakika kadar kavurun. Un çok sararmayacak. Daha sonra üzerine sütü azar azar ilave ederek karıştırın. Gerekirse mikser kullanın ve unun topaklanmasını engelleyin. Koyu bir kıvam alınca ocağı kapatın ve kare borcama dökün ve fırına vererek üzeri kızarana dek bekletin. Fırından aldıktan sonra ılıtın ve üzerine tarçın ilavesi ile servis yapın.         AFİYET OLSUN......

4 yorum:

çatlakkafe dedi ki...

ellerine sağlık afiyet olsun

herşey tadında dedi ki...

ellerine sağlık canım paylaşımların bol olsun inşallah;))

Akdeniz Kızı dedi ki...

güzel bir helva olmuş ellerinize sağlık

Meftun Tenikeci dedi ki...

Elinize sağlık çok güzel görünüyor. Bende sizi bloğuma beklerim.
http://jakopapaganbakimi.blogspot.com