Sayfalar Hakkımda

22 Ocak 2010

ZEYTİNYAĞLI KURU KARIŞIK DOLMA


MALZEMELER: 1 er ip kuru patlıcan ve kuru biber
2 büyük soğan
1 su bardağı zeytinyağı
1 er yemek kaşığı domates ve biber salçası
1 tutam maydanoz
arzu ettiğiniz baharatlar
nar ekşisi
YAPILIŞI: Patlıcanları bol suda haşlayıp bir kenara alıp iyicene süzülmesini sağlayın.Diğer taraftan tencereye yağı,doğradığınız soğanı alarak pembeleştirin ve üzerine salçayı,pirinci ekleyerek kavurun ve son olarak baharatlarıda ekleyerek karıştırın.Soğutarak haşlanmış dolmalıkları yarısına kadar doldurup pişireceğiniz tencereye dizin ve üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyerek pirinçler istediğiniz şekilde pişene dek pişirin.Gerekirse sıcak su takviyesi yapınız.

6 yorum:

Unknown dedi ki...

kuruluk dolmasına bayılırım.ille de içinde biber de olcak ama.ben malzemeleri çiğden hazırlıyorum etletsiz farketmiyor.g.doğuda öğrendim.Tadı muhteşem olur.Ellerine sağlık sanki kokusunu almış gibiyim.

Çalışkan Arı dedi ki...

Ya niye herkes kuru dolma yapıyor. Ayıp diil mi kardeşim bana, ölcem valla can istemesinden. bi degüzül güzel yapıp foto eçkip koyuyosunuz utanmadan ayıp valla :))))
yarın ben de yapmazsam noooğğluyum!!!

SeViL ( sevdalitatlar ) dedi ki...

Aksam soframın yemeği idi pek severim kurmuş sebzelerın ayrı bır kokusu oluyor ve yemeğe lezzet katıyor bu konu.
Ellerıne sağlık
Sevgilerle...

kalpkurabiye dedi ki...

ellerinize sağlık nefis olmuşş

Gönülünce Lezzetler dedi ki...

Bak bende bayağıdır yapmamıştım görünce canım çekti yapmalıyım kısa zamanda...Ellerine emeklerine sağlık canım...

Beni yeni adresimde yanlız bırakmayın desteklerinizi bekliyorum canım...
Sevgiler...
http://www.gonuluncelezzetler.com/

paşakızı mutfakta dedi ki...

Canım merhaba ..Ellerine sağlık..Bayılırım kuruluk dolmasına.Of of içim gitti:) Mutlu kal..