MALZEMELER:
750 GR aşurelik buğday
1 su bardağı nohut
1 su bardağı kuru fasulye
1 su bardağı çekirdeksiz üzüm
100 gr kuş üzümü
50 gr dolmalık fıstık
100 gr tuzsuz fıstık
200 gr tuzsuz badem
200 gr fındık
200 gr kayısı
200 gr incir
1 er yemek kaşığı pirinç,bulgur,mercimek
1 yemek kaşığı hindistan cevizi
2 ,5 kg şeker
2 porataka kabuğu rendesi
1 ayvaya batırılmış 10_15 karanfil
ARZUYA GÖRE GÜLSUYU
YAPILIŞI:Buğdayı güzelce yıkayıp aşureyi yapacağınız tencereye alın ve üzerini geçecek kadar su ilave edip bir iki taşım kaynatıp üzerine kapağını kapatın ve kenara alın.Fasulye'yi,nohutu,üzümleri,küçük küçük doğradığınız kayısı ve incirleri suda bekletin.
Ertesi günü kabaran buğdayın üzerini bayağı geçecek şekilde kaynamış su ilave edin ve haşlamaya bırakın.Bu arada nohut ve fasulyeyi az yarıyarıya pişirerek tencereye ilave edin.pirinç,bulgur,mercimeğide ilave edin.Karanfil batırılmış ayvayı ekleyin.Kayısı,incir,üzümleride ilave ederek kaynatın kıvamını alınca,kuru malzemeleri ve şekerini de ilave edin.Gerekiyorsa kaynamış su ilavesi yapabilirsiniz.En son portakal kabuğu rendesinide ilave ederek altını kapatıp,üzerine ceviz ve tarçınla servis edin. AFİYET OLSUN..
750 GR aşurelik buğday
1 su bardağı nohut
1 su bardağı kuru fasulye
1 su bardağı çekirdeksiz üzüm
100 gr kuş üzümü
50 gr dolmalık fıstık
100 gr tuzsuz fıstık
200 gr tuzsuz badem
200 gr fındık
200 gr kayısı
200 gr incir
1 er yemek kaşığı pirinç,bulgur,mercimek
1 yemek kaşığı hindistan cevizi
2 ,5 kg şeker
2 porataka kabuğu rendesi
1 ayvaya batırılmış 10_15 karanfil
ARZUYA GÖRE GÜLSUYU
YAPILIŞI:Buğdayı güzelce yıkayıp aşureyi yapacağınız tencereye alın ve üzerini geçecek kadar su ilave edip bir iki taşım kaynatıp üzerine kapağını kapatın ve kenara alın.Fasulye'yi,nohutu,üzümleri,küçük küçük doğradığınız kayısı ve incirleri suda bekletin.
Ertesi günü kabaran buğdayın üzerini bayağı geçecek şekilde kaynamış su ilave edin ve haşlamaya bırakın.Bu arada nohut ve fasulyeyi az yarıyarıya pişirerek tencereye ilave edin.pirinç,bulgur,mercimeğide ilave edin.Karanfil batırılmış ayvayı ekleyin.Kayısı,incir,üzümleride ilave ederek kaynatın kıvamını alınca,kuru malzemeleri ve şekerini de ilave edin.Gerekiyorsa kaynamış su ilavesi yapabilirsiniz.En son portakal kabuğu rendesinide ilave ederek altını kapatıp,üzerine ceviz ve tarçınla servis edin. AFİYET OLSUN..
14 yorum:
Canım ellerine sağlık..Az önce yemek yedim üstüne aşure iti gider.Mutlu kal.Sevgiler.
Rabbim kabul etsin,ellerine sağlık...
Allah kabul etsin ,çok güzel görünüyor eline sağlık...
Allah kabul etsin canım ellerine sağlık...
eline sağlık ALLAH bereketinizi artırsın
Allah kabul etsin ,asure ayi gecmeden bende yapmaliyim.
Ellerinize saglik.
Sevgiler,
Sefa
Allah kabul etsin vede afiyet bal şeker olsun ..
bıraktığınız yorum içinde teşekkür ederim ve yine beklerim.. :-))))
sevgilerle...
ellerine sağlık allah kabul etsin canım
ellerine sağlık canım. Allah kabul etsin.
çok sevdiğim bir lezzet, çok da besleyici, ellerinize sağlık...
sevgiler...
Canım blogumda senin için birşey var..Uğrarmısın:)
Arkadasim blogumda senin iicn bir paylasim var ,kabul edersen cok sevinirim.
Sefa
eline sağlık canım.bir tabakta ben yerim yani...
Allah kabul etsin dileğinizi...
Yorum Gönder