MALZEMELER:Arzuya göre veya kişi sayısına göre,dolmalık biber,patlıcan,kabak
İçleri oyulur ve az sıvıyağda kızartılır.
İÇİ İÇİN:Yarım kg dolmalık pirinç
4_5 kurusoğan
2 domates rendesi
maydanoz,nane,erik ekşisi(doğuya özel)veya nar ekşisi(1 yemek kaşığı)
arzu ettiğiniz baharatlar,biber ve domates salçası, 2 diş sarmısak
YAPILIŞI:Soğanlar rondoda kıyılır,pirinç yıkanır ve bir kaba alınır.Diğer malzemeler de eklenerek harmanlanır ve iç harç hazırlanır ve dolmaların içi doldurulur ve domatesler kesilir ve ağızlarına kabak yapılır.Pişireceğiniz tencereye dizin ve 2 su bardağı su ekleyine kısık ateşte pişirin.AFİYETLER OLSUN.....
7 yorum:
İşte blogculuk bu olsa gerek yer meken önemli değil bir fırsatını bulup hemen sayfayı güncelliyoruz:))
Yapanında yayınlayanında ellerine sağlık canım...
ANNECİĞİMİZİN ELLERİNE SAĞLIK. AFİYETLER OLSUN SANA VE AİLENE CANIM..
SEVGİLER..
Sebzeleri kızartıp dolma yapmak çok değişik geldi bana. Hiç duymamıştım. Annenin ellerine sağlık.
annenin ellerine saglık.nedense annelerimizin yaptıgı yemekler muhteşem oluyor.
canım anneninde seninde ellerine sağlık çoğu şeyleri hep annelerimizden öğrendik dimi iyiki varlar öptüm canım
Nazik yorumunuz için çok teşekkürler, çok çok mutlu oldum.
Sevgilerimle :)
Merhabalar.. Öncelikle ziyaretin ve güzel dileklerin için çok teşekkür ederim. Küçük hanımdan ancak fırsat bulabildim cevap yazmaya. :))) Huzurlu, sağlıklı ve mutlu günler dileklerimle... Selam ve sevgiler canım.
Yorum Gönder