Sayfalar Hakkımda

01 Şubat 2015

EDİRNE USULÜ CİĞER TAVA


MALZEMELER:
1 KG  dana ciğeri [benim tercihim kuzu ciğeri]
yeteri kadar un
sıvıyağ
kırmızı toz biber
YAPILIŞI:
Bütün olarak alınan ciğeri 1 saat kadar buzlukta bekletip[doğraması kolay olsun] daha sonra sinir ve damarlı kısımlarını güzelce temizledikten sonra yaprak şeklinde doğrayın. Kabın içine alın ve kanı iyice çıkacak şekilde yıkayın ve süzgece alın ve süzülmesini bekleyin.Sonrasında tuz ve biberi ekleyip iyice harmanlayın ve una bulayıp kızgın sıvıyağda birkaç dakika kızartın.(ciğerler ince olduğu için fazla tutmayın zira kurur)
Yanında soğan salatası ile servis edin. AFİYET OLSUN.

2 yorum:

Güloanne Mutfakta Gülten dedi ki...

ciğeri çok severim.Arnavut ciğerini yaparken sertleşmemesi adına tuz eklemem.Tavadan alınca eklerim.Yaprak ciğerinde tuzu önce atılması özelliğinden mi acaba.Çok severek tükettiğim sakatat.Ellerinize sağlık

yemek tarifleri dedi ki...

ciğer tavaya bayılırım ya. senin tarifinle deneyeyim birde :) ellerine sağlık.