MALZEMELER:
1 çay bardağı arpa şehriye
1 yumurta
1 yemek kaşığı dolusu un
2,5 su bardağı yoğurt
5 su bardağı sıcak su
1 çay kaşığı sarımsak tozu veya 1 adet dövülmüş sarımsak
tereyağı, kırmızıbiber, nane
YAPILIŞI:
Tencereye 1 yemek kaşığından biraz fazla sıvıyağ alarak şehriyeleri ekleyip hafif pembeleşene kadar kavuralım. Kavrulan şehriyelerin üzerine sıcak suyu ekleyelim ve şehriyeler yumuşayana kadar pişirelim. Diğer yandan yoğurda yumurtayı, sarımsağı ve unu ekleyerek iyicene çırpalım. Tenceredeki sıcak sudan birkaç kaşık ekleyerek yoğurtlu karışımı ılıklaştırıp tencereye azar azar döküp bir yandan da karıştıralım ve kaynamaya başlayınca kısık ateşte kıvamını alana kadar pişirelim.Gerekirse sıcak su ilavesi yapılabilir. Koyulaşan çorbaya yaktığımız tereyağına biber ve naneyi ekleyerek çorbaya ilave edelim AFİYET OLSUN.
6 yorum:
RAMAZANDA ÇORBANIN YERİNİ HİÇBİRŞEY TUTMUYO CANIM.ELLERİNE SAĞLIK.ÖPÜYORUM.
iftar sofralarımızın vazgeçilmez yemegidir çorba.ellerine saglık.
ramazan ayında bir tabak çorba ve bardak bardak içilen sular yetiyorda artıyor bile. sevgiler.
yoğurtlu çorbalar hem lezzetli hem şifalı oluyor şifa olsun
Canım güzel dileklerin için teşekkür ederim.Çorba harika elleri
ne sağlık öpüyorum.
şehriye çorbasını çok severim. yoğurtlu hiç denememiştim. hemen denemem lazım:)
Yorum Gönder