Sayfalar Hakkımda

30 Ekim 2009

FINDIKLI GÜL TATLISI

TARİFİMİ 46.PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİNE GÖNDERİYORUM.

MALZEMELER: 2 yumurta
2 çay bardağı yoğurt
2 çay bardağı irmik
1 çay bardağı sıvıyağ
1 pakat kabartma tozu
1 paket vanilya
1 paket eritilmiş margarin
aldığı kadar un
kırmızı ve sarı gıda boyası(kürdanın ucuyla)
BİRAZ FINDIK
ŞERBETİ İÇİN:
4 subardağı su
4 su bardağı şeker
birkaç damla limon suyu

YAPILIŞI: Karıştırma kabına yumaşımş margarini, sıvıyağı, yoğurdu alarak karıştırıyoruz. Üzerine un ve irmiği, kabartma tozunu,vanilyayı ekliyoruz. Hepsini karıştırarak hamur kıvamına getiriyoruz.İkiye böldüğümüz hamura gıda boyalarınıda katıp yoğuruyoruz. Hamuru açın ve bir bardak yardımı ile yuvarlaklar kesiyoruz. 4 yuvarlak hamuru ayrı enklerde sıra sıra birbiri üstüne binecek şekilde yanyana koyuyoruz. Bir defada yuvarlayıp ortadan ikiye kesip ters çeviriyoruz. Böylece 4 yuvarlak parçadan 2 gül şekli elde edeceksiniz. Ortalarına birer tane fındık koyuyoruz. Hamuru toplayıp tekrar tekrar açabilirsiniz. 170 derecede tatlımızı pişiriyoruz. ilk sıcaklığı çıktıktan sonra soğuk şerbetle buluşturun. Gülsuyunu sevenler bir kaç damla gülsuyu da ilave edebilir. AFİYET OLSUN.........

6 yorum:

serpil dedi ki...

canım ellerine sağlık sevgiler

nurmutfakta dedi ki...

ETKİNLİKTEN MERHABA

ellerine sağlık canım katılımın için teşekkür ederim yine beklerim sevgiler..

pembe tatlar dedi ki...

Canım ne hoş gözüküyor:))
Ellerine sağlık

hdidem95 dedi ki...

ne cici ne şık olmuş ellerine sağlık canım afiyet olsun sevgiler

Mimosa Café+Design dedi ki...

çok şık olmuş elinize sağlık.

ZELİHA-UMUTSEPETİ dedi ki...

MaşALLAH,ne şirin olmuş tatlılarınız,ellerinize sağlık..
Mutlu haftalar diliyorum..
Sevgilerimle..