MALZEMELER:
5 yufka
yarım çay bardağı süt
İÇ HARCI:
5 adet pırasa
2 adet havuç
1 çay bardağı zeytinyağı
1 adet patates
Karabiber,pul biber
Karabiber,pul biber
SOSU İÇİN:
1 şişe sade soda
2 yumurta
1 su bardağı yoğurt
yarım çay bardağı sıvı tuz
YAPILIŞI:
- Pırasaları yıkayıp ince ince kıyın. Havuçları soyup rendeleyin.
- Geniş bir tavaya 1 çay bardağı zeytinyağı havuçları ekleyin ve sotelemeye başlayın hemen ardından üzerine pırasaları ekleyin ve orta ateşte 5-6 dakika kadar pişirin.
- Pırasalar hafifçe öldüğünde rendelenmiş patatesi de ekleyerek üzerine sütü dökün, üzerini kapatarak kısık ateşte pişmesini sağlayın.Soğumaya bırakırken baharatlarını da ekleyin.
- yumurta ,yoğurt ve sıvı yağı bir kapta iyice çırpın.Fırın tepsisini yağlayın 1 adet yufkayı tepsiden taşacak şekilde serin ve yoğurtlu sosdan sürün fırça yardımıyla yufkanın her tarafına yaydırın. Diğer yufkayı dörde bölün ve tepsideki yufkanın üzerine büzüştürerek koyun tekrar üzerine sosdan dökün yufkanın yarısını kullandıktan sonra hazırladığınız pırasalı harcı yufkaların üzerine kapatacak şekilde yayın. Kalan yufkayı harcın üzerine büzüştürerek koyun ve sosdan dökün.Son yufkayı da kullandıktan sonra sarkan yufkayı muntazam şekilde tepsinin üzerine kapatın ve böreği dilimleyin. Kalan sosa sodayı ekleyin ve böreğe dökerek biraz dinlendirin.
- Fırına vermeden önce üzerine susam dökün ve 200 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. AFİYET OLSUN..
7 yorum:
Pırasanın yemeğinden çok böreği sevilir bizim evde ellerinize sağlık Sevgiler
bol malzemeli,ellerine sağılık.
merhabalar ellerinize sağlık sizi izlemeye aldım bende sizi siteme beklerim...
www.kendimceseyler.blogspot.com
Merhaba canım 4 Mayıs'ta Bursalı bloggerler bahar toplantısı düzenliyorum.Ayrıntılar bloğumda bol katılımlı bir toplantı olması dileğim.
Bekliyorum,sevgiler...
http://deryayla.blogspot.com
Harika görünüyor.
Cıvıl cıvıl bir blogunuz var. Yemeğini de çok sevdiğim bir sebze pırasa. Ellerinize sağlık nefis görünüyor.
süper bir tarif
Yorum Gönder