- 1 Kg temizlenmiş ve kılçıkları ayıklanmış hamsi
- 1 büyük patates
- 2 büyük kuru soğan
- 3 diş sarımsak
- 5 adet orta boy domates
- 1 büyük limonun suyu
- 5 adet sivri biber
- yarım demet maydanoz
- 1 tatlı kaşığı karabiber, kekik,nane, tuz
- 5 adet defne yaprağı
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 su bardağı su
YAPILIŞI: Öncelikle temizlenmiş balıkları yıkayıp süzün ve tuzlayın. Patatesi ince ince dilimleyin. Dikdörtgen borcamın içini zeytinyağıyla yağlayın ve patatesleri dizin. Üzerine sırasıyla balıkları, baharatları ve tuzunu serpiştirin üzerine piyaz doğranmış soğanları, doğranmış biber ve domatesleri de ekleyiniz. Üzerine 1 çay bardağı zeytin yağını gezdirin. Sulandırdığınız salçayı da üzerine dökün.Defne yaprağını kırarak gelişi güzel üzerine yerleştirin.Limon suyunu ekleyin. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında yaklaşık 1 saat (patatesin piştiğini kontrol ederek) pişiriniz.Fırından almadan 5 dakika önce de maydanozu ekleyiniz.
1 yorum:
çok iştah açıcı bir görüntü :)
Yorum Gönder