Sayfalar Hakkımda

13 Ocak 2014

HAVUÇLU ERİŞTELİ TAVUK SUYUNA ÇORBA

Evde hasta yatan eşime yaptığım şifa çorbası. Bu çorba sayesinde ayaklandı diyebilirim. Tüm hastalara rabbimden acil şifalar diliyorum.
MALZEMELER

  • 2 ADET kalçalı tavuk budu
  • 1 adet havuç
  • yarım su bardağı erişte
  • 1 su bardağı yoğurt
  • yarım çay bardağı sıvıyağ
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • Dövülmüş sarımsak ve sirkeli sos

YAPILIŞI: 
Tavuk budlarını yıkayıp düdüklü tencerede 2 litre su ilavesi ilave ederek haşlayınız. Ayrı bir tencereye yağı alıp ısıtınız üzerine rendelenmiş havucu ilave edip bir iki kez karıştırınız sonrasında üzerine haşladığınız tavukdan kalan suyu ilave ediniz ve erişteyi de ilave ederek  orta ısıda erişteler yumuşayana kadar pişiriniz. Diğer yandan tavuk etlerini küçük parçalara ayırarak erişteler yumuşadıktan sonra ilave ederek kısık ateşte kaynatmaya devam ediniz. Ayrı bir yerde yoğurdu yumurtayı ve tepeleme 1 yemek kaşığı unu çırpıp çorbanın sıcak suyundan ilave ederek sosu ılıştırıp çorbaya yavaş yavaş ilave ederek birkaç dakika kaynatınız. Ocağın altını kapatıp erittiğiniz tereyağına biberide ekleyerek servis ederken üzerine gezdirin.
Sirkeli ve sarımsağı yerken ilave ediniz.   AFİYET ŞİFA OLSUN.

12 Ocak 2014

PORTAKALLI UN HELVASI


Bu mübarek gecede yapılan ibadetlerimizin kabul olması dileğiyle MEVLİD KANDİLİMİZ mübarek olsun. Bugüne özel yaptığım helvayı  paylaşıyorum.
MALZEMELER: 

  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 2 su bardağı un
  • 1,5 su bardağı su
  • 1 su bardağı portakal suyu
  • 2 su bardağı toz şeker
  • yarım su bardağı dövülmüş ceviz

YAPILIŞI: Derin bir tencereye sıvıyağı alın ve unu da ekleyerek kısık ateşte un pembeden biraz daha koyu rengini alana kadar kavurun ortalama 25 dakika. Sonra cevizi de ilave ediniz.
Önceden ayrı bir kapta erittiğiniz su ve şekerin içine sıkılmış 1 bardak portakal suyunuda ekledikten sonra kavurduğunuz unun içerisine yavaş yavaş ilave ediniz.Suyunu çekene kadar kavurmaya devam ediniz, tencerenin ağzını kapatıp 5 dakika dinlenmeye bırakın. Sekil verip servis ediniz
NOT:
. Tadı biraz mayhoş oldu dileyen şeker miktarını yarım bardak daha arttırabilir.
 AFİYET OLSUN.

10 Ocak 2014

PEYNİRLİ POĞAÇA

Kahvaltı gününde arkadaşım Esin in yaptığı çok beğenmiştim. 3-2-1 poğaçasının farklı versiyonu. Küçük bir ekleme yaptım, pratik ve lezzetli oldu. Yapmak isteyenlere kolay gelsin.
MALZEMELER:
  • 1 su bardağı sıvıyağı
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 yumurta (l inin sarısı üzerine sürülecek)
  • 1tatlı kaşığı mahlep
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 2 adet kabartma tozu
  • Aldığı kadar un

İÇİ İÇİN
  • Maydanozlu peynirli harç

 YAPILIŞI: Yoğurma kabına öncelikle sıvı malzemeleri alarak çırpınız ve sonra kabartma tozu ve unuda ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında yoğurun. Yarım saat kadar dinlendirdikten sonra hamurdan parçalar alarak iç malzemesini ekleyip arzu ettiğiniz gibi şekillendiriniz. Üzerine yumurta sarısını 1 yemek kaşığı sıvıyağ ile çırpıp hamurların üzerine sürünüz. 180 derecelik fırında pişirelim.



04 Ocak 2014

FIRINDA TAHİNLİ KABAK TATLISI

2014 yılının sağlık, huzur ve barış içinde geçmesi dileğiyle bu yılın ilk tarifini yayınlıyorum. Sevgili arkadaşım Serpil in kendi yetiştirdiği kabaktan yaptığım tatlı çok lezzetli oldu. Tahin ve cevizin buluşması ayrı bir tat kattı.
MALZEMELER:
  • 3 Kg kabak (ortalama benim kullandığım bu kadardı)
  • 4.5 bardak şeker
  • 1 su bardağı çekilmiş ceviz
  • Tahin(arzuya göre)
Kabağı soyduktan sonra derin tencereye alın ve üzerine şekeri ilave ettikten sonra 3 saat kadar bekletin ve ocağa alın önce harlı ateşte kaynamaya başladıktan sonra orta ateşte hafif yumuşayana kadar pişirin. Daha sonra tatlıyı fırın tepsisine alarak tencerede kalan suyu üzerine ilave edin ve ısıtılmış fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirin. Soğuduktan sonra üzerine tahin ve ceviz ilave ederek servis edin.   AFİYET OLSUN.