Sayfalar Hakkımda

04 Ocak 2014

FIRINDA TAHİNLİ KABAK TATLISI

2014 yılının sağlık, huzur ve barış içinde geçmesi dileğiyle bu yılın ilk tarifini yayınlıyorum. Sevgili arkadaşım Serpil in kendi yetiştirdiği kabaktan yaptığım tatlı çok lezzetli oldu. Tahin ve cevizin buluşması ayrı bir tat kattı.
MALZEMELER:
  • 3 Kg kabak (ortalama benim kullandığım bu kadardı)
  • 4.5 bardak şeker
  • 1 su bardağı çekilmiş ceviz
  • Tahin(arzuya göre)
Kabağı soyduktan sonra derin tencereye alın ve üzerine şekeri ilave ettikten sonra 3 saat kadar bekletin ve ocağa alın önce harlı ateşte kaynamaya başladıktan sonra orta ateşte hafif yumuşayana kadar pişirin. Daha sonra tatlıyı fırın tepsisine alarak tencerede kalan suyu üzerine ilave edin ve ısıtılmış fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirin. Soğuduktan sonra üzerine tahin ve ceviz ilave ederek servis edin.   AFİYET OLSUN.

3 yorum:

Sema'dan Lezzetler dedi ki...

Elinize sağlık Nefis olmuş.sevgilerimle

sarkaç dedi ki...

ellerinize sağlık. tahinle çok hoş olacak, denemeliyim.

Gönülünce dedi ki...

Kabağı çok severim nefis olmuş...Ellerine sağlık canım...Seninde yeni yılın kutlu olsun...