Sayfalar Hakkımda

04 Aralık 2011

DOĞUM GÜNÜ MENÜSÜ VE LİMONLU MUFİN


Herkese mutlu pazarlar diliyorum.
Gecikmiş bir doğum gününü kutladık kızım EZGİ DENİZ için..
 Gün çok güzel geçti taki arkadaşları dağılıp ben akşam yemeğini hazırlamak için mutfağa girene kadar. Dikkatsizliğim elimi kesmeme ve  hastaneden elimde 5 dikiş ile dönmeme neden oldu. Üstüne üstlük birde tetanoz iğnesi vuruldum. İğne atılan dikişten daha acı verdi. Neyse ki kesilen sol parmağım sağ elimi kullanabiliyorum.Bu duruma sevinir mi insan ben seviniyorum.  Rabbim daha büyük dertler vermesin diyerek  ben menüme ve tarife geçeyim.
MENÜMDEKİLER
Midye poğaça
Zeytinyağlı yaprak sarma
Sosisli Milföyler
Limonlu Mufin
Çilolatalı yaş pasta

LİMONLU MUFİN

MALZEMELER
3 adet
2 su bardağı şeker
2 su bardağı süt
1/5su bardağı sıvıyağ
1 limon kabuğu rendesi
1 bütün  limonsuyu
1 paket vanilya
1.5 paket kabartmatozu
aldığı kadar un
YAPILIŞI 
Yumurtaları bir kaba kırın ve üzerine şekeri ekleyerek 5 dakika kadar çırpın. Üzerine sıvıyağı, limon suyunu , kabuğunu sütü ekleyerek çırpmaya devam edin En son unun üzerine kabartma tozunu, vanilyayı da sıvı karışıma ekleyerek çırpın ve mufin kalıplarını yağlayarak harcı kalıplarda 1 parmak boşluk kalacak şekilde paylaştırın. 180 derecelik fırında pişirin.   AFİYET OLSUN...