Sayfalar Hakkımda

28 Nisan 2011

ISIRGAN OTLU BÖREK

Hafta sonu aldığım ısırganları nasıl kullanayım diye düşünürken börek yapmaya karar verdim. Lezzetli bir börek oldu.
MALZEMELER:
3 adet yufka
1 demet ısırgan
1 avuç ıspanak yaprağı
1 büyük kuru soğan
1 su bardağı kadar lor
karabiber, tuz, pul biber
1 çay bardağı sıvıyağ
SOSU İÇİN:
1 su bardağı yoğurt
yarım çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta 
YAPILIŞI:
 Ayıklanan ısırganlar ılık suda yıkanır ve doğranır. Ispanakları da yıkayıp doğrayarak ısırganlara ekleyiniz ve 1 tatlı kaşığı kadar tuz ekleyerek ovuşturunuz ve suyunu sıkıp bir kaba alınız. İçine yemeklik doğradınız soğanları ,loru, sıvıyağı ve baharatları da ekleyerek karıuştırınız.. Yufkayı tezgaha yayıp fırça yardımıyla sıvıyağ sürünüz ve ortadan ikiye bölüp uzun tarafına harcı serpiştirip rulo yapınız ve ortadan ikiye bölüp yağlanmış tepsiye yanyana  diziniz. Diğer yufkalarada aynı işlemi uygularak yufkaları bu şekilde bitiriniz. Tepsiyi önceden ısıtılmış fırına veriniz ve börekler  üzeri hafif kızarana dek pişiriniz. Diğer yandan sosunu çırpıp böreklerin üzerine dökünüz ve tekrar fırına vererek kızarana dek pişiriniz. Çıtır olmasını istiyorsanız hemen fırından alıp ılık servis ediniz.   AFİYET OLSUN...

24 Nisan 2011

ZEYTİNYAĞLI TAZE FASULYE

Tadını özlediğim lezzetlerden..... Zeytinyağlısıda ayrı bir lezzetli oluyor.
MALZEMELER:

  • yarım kg taze fasulye
  • 1 büyük kurusoğan
  • 2 domates
  • 2 sivri biber
  • 1 çaybardağı zeytinyağı
  • tuz,şeker
  • yarım yemek kaşığı karışık biber ve domates salçası
  • YAPILIŞI:  Fasulyeler ayıklanır, yıkanır isteğe göre ortadan  ikiye bölünür. Soğan ve domates kabukları soyularak yemeklik doğranır.Fasulyeler tencereye alınır. Tuz, şeker ve zeytinyağı kuru soğan,domates ve küçük doğranan sivri biberler ve salça da  ilave edilerek fasulyelerin rengi değişene kadar kavrulur.Daha sonra 1 çay bardağı  sıcak su (burdaki su miktarı düdüklü tencerede pişirme içindir  normal tencerede  su miktarı arttırılabilir) eklenerek ağır ateşte,  fasulyeler yumuşayana   kadar pişirilir. Ilık servis ediniz.    AFİYET OLSUN.

10 Nisan 2011

DEREOTLU BÜRÜKSEL LAHANASI KIZARTMASI

Bana ait bir tarifi sizlerle paylaşmak istiyorum.Bu tarifimi 45 DAKİKALIK TARİFLER ETKİNLİĞİNE TARİFKOLİK Arkadaşıma gönderiyorum.
MALZEMELER
1 paket bürüksel lahanası
yarım şişe maden suyu
2 yumurta
5-6 dal dereotu
1 çay bardağı un (gerekirse ilave edebilirsiniz)
tuz ve toz kırmızı biber
kızartmak için sıvıyağ
YAPILIŞI
Lahanaların üst yapraklarını temizleyerek güzelcene yıkayıp az suda hafif yumuşayana kadar haşlayın ve haşlandıktan sonra süzerek soğuk suya batırıp çıkarın.
Diğer yandan diğer malzemeleri çırparak boza kıvamında hamur hazırlayın ve lahanaları bu hamura batırıp kızgın yağda arkalı önlü kızartıp kağıt havlu üzerine alın  servis tabağına alarak sarmısaklı yoğurtla servis edin.
                                                    AFİYET OLSUN...