Sayfalar Hakkımda

28 Mayıs 2010

FIRINDA SEBZELİ PİRZOLA




MALZEMELER
1 kg kuzu pirzola
 yarım kg domates
 3_4 biber
 6 diş sarmısak
 kekik, tuz
tepsinin altını yaplamak için sıvıyağ
 YAPILIŞI:
Sebzeleri küçük doğrayıp  yağlanmış tepsinin altına yayınız. Üzerine kekik ve tuzladığınız pirzolaları yerleştirerek ağzını folyo ile kapatıp 45 dakika fırında pişiriniz daha sonra folyoları alıp üzeri açık şekilde 15 dakika daha pişirip sıcak servis yapınız yanın da da bol yeşillik salatası .........  AFİYET OLSUN

24 Mayıs 2010

ÇİKOLATALI SARMA .........LOKUM...........

.
 Herkese bereketli sağlıklı ve bol güneşli bir hafta diliyorum. Hafta sonu yaptığım bu tatlıyı paylaşmak istiyorum
  MALZEMELER:
1 Kg+ yarım su bardağı süt
1 su bardağı un
1 paket vanilya
4 yemek kaşığı kakao
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 su bardağı şeker
1 paket krem şanti + krem şanti için 1 çay  bardağı süt
Bolca hindistan cevizi
YAPILIŞI:
Süt, un, şeker, kakaoyu, bir tencereye alarak hepsi birbirine karışana kadar karıştırın  ve ocağa alarak kaynatmaya başlayın.Kaynamaya başlayıp göz göz olduktan sonra 2 dakika daha karıştırın ve ocağı kapatıp tereyağını ve vanilyayı da  ekleyerek mikser yardımıyla bir kaç dakika karıştırın.
  Fırın tepsisine bolca hindistan cevizi serpin, kremayıda tepsiye dökerek her tarafına yayın.
Tepsideki muhallebi  soğuyunca buzdolabina alin ve 2 saat bekletin.
Krem şantiyi sütle çırparak yarım saat kadar dolapta bekletin ve daha sonra muhallebinin üzerine incecik yayin ve tekrar dolaba alip bir gece dinlendirin.
Ertesi gün istediginiz büyüklükte dikdörtgen dilimler kesin ve rulo seklinde sarin.Boşluk kalan kısımlarını hindistan cevizine bulayıp servis tabağına alın.

22 Mayıs 2010

KABAK KÖFTESİ

MALZEMELER
3 adet kabak
1 orta boy kuru soğan 
1 yumurta
1 kaşık sıvıyağ
 yemek kaşığı dolusu kıyma 
yarım su bardağı galeta unu
karabiber,kimyon,nane,tuz
bir kaç dal maydanoz
 YAPILIŞI:
Kabağı kazıyıp endeleyip 1 kaşık sıvıyağla tavada suyu salıp çekinceye kadar kavurun ve soğtuttuktan sonra soğanı rendeleyin ve diğer diğer malzemeleri de ekleyerek yağurun ve yoğurma işlemi tamamlandıktan sonra buzdolabında yaım saat dinlendirin. Daha sonra ceviz büyüklüğünde parçalar alarak avucunuzun içinde şekillendirerek tavada arkalı önlü kızartın servis tabaına alarak servis edin.

16 Mayıs 2010

ÖDÜLÜM


Sevgili TESPİH TANELERİ  GÖKYÜZÜNÜNELLERİ  Arkadaşım bana bu ödülü göndermiş.Kendisine çok teşekkür ediyorum ve kucak dolusu sevgilerimi gönderiyorum.
Bende bu ödülü TATLILAR GÜLCANDAN
arkadaşlarıma gönderiyorum.Bu defa arkadaşları izleyicilerimden seçtim.

12 Mayıs 2010

ZEYTİNYAĞLI ENGİNAR SAPI


Enginarın mevsimi artık yerli enginarlarda pazarlarda yerini aldı.Lezzetli olduğu kadar faydalı bir sebze. Yemeğini sıkça yaparım ama saplarını yemek olarak  ilk defa kullandım. Tarifi Bursa daki güzide yerlerden biri olan DARUZZİYAFE aşçısından. Gerçekten de lezzetli bir yemek oldu. Denemek isteyenlere kolay gelsin.
Sapları üzerindeki lifli kısmı soyulur. içindeki beyaza ulaşılır ve doğrandıktan sonra limonlu suda bekletilir.

MALZEMELER:
500 gr kadar  temizlenip 2cm uzunluğunda kesilmiş enginar sapı
 2 havuç
 1 patates
 1 büyük kuru soğan
 yarım su bardağı saf zeytinyağı
 1 kaşık un
1 yumurta sarısı
YAPILIŞI
 Tencereye yağ alınır ve doğranmış soğanlar ilave edilir biraz yumuşayınca havuç ve patates lerde ilave edilir ve bir iki kez karıştırılarak sotelenir.Daha sonra enginar saplarıda ilave edilir ve üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edilir. Tuz ilave edilir.Sebzeler yumuşayana kadar pişirilir ve ocağı kapatmadan önce yumurta sarısı ve un çırpılır yemeğe ilave edilir ve ocak kapatılır.         AFİYET OLSUN....

10 Mayıs 2010

TAVUK YAHNİ VE ŞEHRİYELİ BULGUR PİLAVI

 MALZEMELER:
 1 BANVİT kemiksiz but
1 kuru soğan
2 tane çarliston biber
2 tane iri domates
sıvıyağ
arzu ettiğiniz baharatlar
YAPILIŞI: Tavukları güzelce yıkadıktan sonra kurulayın ve sıvıyağ eklediğiniz tencereye alarak  bir kaç dakika soteleyiniz, üzerine yarım ay şeklinde kıydığınız soğanları da ekleyerek kavurmaya devam ediniz..Çarlistonuları da doğrayarak üzerine ekleyiniz ve en son domatesin kabuklarını soyunuz ve onu da doğrayarak tavuklara ilave ediniz. Arzu ettiğiniz baharatları da ilave ediniz.Üzerine sıcak suyunu da üzerine geleceke kadar  ilave ediniz, tavuklar kıvamına gelene  kadar pişiriniz.
ŞEHRİYELİ BULGUR PİLAVI
 MALZEMELER: 1 su bardağı pilavlık bulgur
arpa şehriye
2 yemek kaşığı tereyağı
 tuz ve sıcak su 
YAPILIŞI: Tencereye tere yağını ve şehriyeyi  alınız ve pembeleşene kadar kavurunuz.Üzerine ayıklanmış bulguru ilave ediniz ve bir kaç dakika kavurunuz. Daha zonra üzerine tuzu ve sıcak suyu ilave ederek pişmeye bırakınız.(Suyu normalinden yarım bardak fazla ekleyiniz.)Pişen plavınız demlenmeye bırakın ve yahniyle beraber servis edin.....

09 Mayıs 2010

ANNELER GÜNÜ


TÜM ANNELERİN VE ANNE ADAYLARIININ ANNELER GÜNÜNÜ KUTLUYORUM........

08 Mayıs 2010

FELLAH KÖFTESİ

MALZEMELER:
2 Su bardağı ince bulgur
 ıslamak için kaynamış su
 1 yemek kaşığı karışık salça(biber+domates)
 1er  çay kaşığı kimyon,karabiber ,tuz
yarım su bardağı un
1 yumurta
1 yemek kaşığı irmik
SOSU İÇİN:
 5 Domates rendesi
yarım demet maydanoz
5 diş sarmısak
1 çay bardağı sıvıyağ
YAPILIŞI:
İnce bulguru derin bir kaba koyup üzerine sıcak suyu ekleyin.Bulgur şişince içine un irmik ve yumurtayı ekleyin.İyice özleşene kadar yoğurun.1 kaşık salça ekleyip yoğurmaya devam edin. Arasıra elinizi ıslayarak    fındık büyüklüğünde  yuvarlaklar yapıp ortasına parmağınızla bastırın. (Ben bastırmadan yaptım).   Kaynayan tuzlu suya atıp haşlayın ve pişince fazla suyunu süzün 1 çay bardağı su kalacak şekilde su bırakın".Ben sulu sevdiğim için bu şeilkde yaptım".Sosunu hazırlamak için sıvıyağa domatesi rendeleyim.Sarımsağı ezip onuda sosa katın.Yarım yemek kaşığı domates salçası ekleyebilirsiniz.aAltını kapatın.Maydonozu ekleyin. Sosu köftelerin üzerine ekleyin ve servis edin.

06 Mayıs 2010

MÜCVER

 
MALZEMELER:
4 adet orta boy kabak
3 Yumurta
3 kahve fincanı Un
1 demet taze soğan
Yarım demet dereotu
Yarım demet maydanoz
Kızartmak için sıvı yağ
Tuz, karabiber,kuru nane
YAPILIŞI:
Kabakların üzerini kazıyıp yıkadıktan sonra rendeleyin. Rendelenmiş kabağın suyunu elinizle sıkarak suyunu alın.. Taze soğan, dereotu ve naneleri ince ince kıyarak kabakla karıştırın. Daha sonra yumurtayı ve unu ekleyip bulamaç haline getirin. Bir tavada yağı kızdırın, hazırladığınız karışımı çorba kaşığıyla kızgın yağa dökerek çift taraflı olarak kızartın. Sıcak ya da soğuk olarak servis yapın. Dilerseniz yaında sarmısaklı yoğurt........AFİYET OLSUN.........