Sayfalar Hakkımda

28 Şubat 2010

BROKOLİ ÇORBASI

Lezzeti herkese göre farklılık gösteren bir çorba.Yoğun bir brokoli olmasa tad mercimek çorbasıyla benzerlik gösteriyor. Ben ve evdekiler beğendik.Tadını merak edenler haydi mutfağa....Kolay gelsin............

MALZEMELER:
  • 1 havuç
  • 1 patates
  • 1 soğan
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çorba kaşığı margarin
  • 1 çorba kaşığı un
  • tuz, kırmızı biber
  • 1 kaşık tereyağı
YAPILIŞI:

Soğan,havucu ve patatesi küp küp doğrayın. Brokoliyi yıkayıp parçalara ayırın. Margarini tencerede eritin, soğanı tencereye koyun ve pembeleşene kadar kavurun. Patates ve havucu da ekleyinbir kaç dakika kavurun. Sonra bir kaşık unu ilave ederek 1 dakika da bu şekilde kavurduktan sonra üzerine l su bardağı sütü ilave ederek karıştırın ve brokoliyi ekledikten sonra
sebzelere suyu ekleyerek tüm sebzeler iyice yumuşayana kadar haşlayın. . Tencere ocaktayken, tüm malzemeler parçalanana kadar blendırdan geçirin 10 dakika daha kaynatın. Çorbanızı kaselere paylaştırın ve üzerine tereyağında yaktığınız kırmızı biberli sosu ilave edin,dilerseniz sos yerine rende kaşar da serpebilirsiniz. AFİYET OLSUN.

24 Şubat 2010

YOĞURTLU KURABİYE


MALZEMELER:

Hamuru için:
1 paket margarin (oda sıcaklığında)
2 kahve fincanı toz şeker
2 kahve fincanı yoğurt
1 kahve fincanı ayçiçek yağı
2 yumurtanın sarısı
2 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un

ÜZERİ İÇİN:
2 yumurtanın akı
Toz şeker

YAPILIŞI:
Hamur için 1 paket margarini, 2 kahve fincanı toz şekeri, 2 kahve fincanı yoğurdu, 1 kahve fincanı ayçiçek yağını ve 2 yumurtanın sarısını karıştırın.

Karışımın üzerine önce 2 paket kabartma tozunu ekleyin. Unu azar azar ekleyerek karışıma yedirin ve yumuşak bir hamur yapın. Hamuru yoğurun ve 10 dk.dinlendirin.
fırın tepsisini çok hafif yağlayın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlak şekil verin. Kurabiyeleri tepsiye dizin. Üzerlerine yumurta akı sürüp toz şeker serpin. Isınmış fırında üzerleri hafif pembeleşene kadar pişirin. ...........AFİYET OLSUN........

15 Şubat 2010

RENKLİ PATATES PASTASI

54.P.D.Ç.S.Etkinliğine ev sahibeliği yapan HAYATTANAZICIK Arkadaşımıza gitsin.
MALZEMELER:
  • 1,5 KG patates
  • 2 demet taze soğan yaprağı
  • yarım demet maydanoz
  • yarım demet dereotu
  • 2 büyük havuç
  • 1 su bardağı doğranmış mor lahana
  • 3 yemek kaşığı mayonez
  • 6 yemek kaşığı yoğurt
  • limon,zeytinyağı,baharatlar
  • 1 KAŞIK margarin
  • limon
YAPILIŞI:
Patatesler haşlanır ve kabukları soyulduktan sonra iyice ezilir ve 1 kaşık margarin yada tereyağı,limonu,zeytinyağını baharatını mayonezi ve yoğurdu ekleyerek iyicene karıştırın ve 3'e bölün.Böldüğünüz patateslerin ilk kısmına rendelenmiş havuç katın ve karıştırarak, bir kek kalıbına streç naylon yayın veya az sıvıyağla yağlayarak bu patates karışımını bastırarak yayın. İkinci kısmına küçük doğradığınız yeşillikleri koyarak karıştırın ve kalıba ikinci kat olarak yayın. 3 . kısmı için mor lahanayı ekleyin karıştırın ve son olarak bu karışımı kalıba yayın. 5_6 SAAT BUZDOLABINDA BEKLETİN VE SERVİSE HAZIRDIR.

12 Şubat 2010

KAYISI TATLISI




P.D.Ç.S.Etkinliğinin 53.'sünü yapan GELİBOLU17/MİDEDEN KALBE
arkadaşımıza gönderiyorum.
MALZEMELER:
  • Yarım kg günkurusu kayısı
  • 2 su bardağı şeker
  • 1 paket DR OETKER KAYMAK TADINDA KREM ŞANTİ
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım kg su
YAPILIŞI:
Kayısılar iyicene yıkandıktan sonra şeker ve suyla beraber tencereye alınır ve yumuşayana kadar kısık ateşte kaynatılır ve süzülerek soğutulmaya bırakılır. Soğuyan kaysıların içleri açılarak 1 bardak sütle hazırlanıp 1 saat dolapta bekletilmiş şanti kaşık yardımıyla içlerine doldurulur ve servis tepsisine alınır.Üzerine süzdüğünüz kalan şurup gezdirilir ve çekilmiş antep fıstığıyla süslenerek servis edilir.
AFİYET OLSUN.

11 Şubat 2010

ZEYTİNYAĞLI PIRASA


Kış sebzesi olarak evde en sevdiğimiz tatlardan.Eşime hergün pırasa yapsam yine de bıkmadan yer.Bu nedenle haftada 1-2 kez mutlaka yaparım.
MALZEMELER:
1 demet pırasa
2 ortaboy havuç
1 kahve fincanı pirinç
1 su bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığının ucu ile domates salçası
YAPILIŞI:
Verevine doğradığım pırasaları yıkayıp kenara alın.Havuçları kazıyıp yıkadıktan sonra ortadan ikiye bölüp, yağ koyduğunuz tencereye(ben düdüklü tencerede yapıyorum.) ekleyin ve bir iki
karıştırdıktan sonra salçayı ilave edin.Pırasaları da ilave edip karıştırın ve biraz kendi suyuyla kavrulduktan sonra pirincini ve suyunu,tuzunu ilave edip kısık ateşte pişirin.(Düdüklüde 8_10 dk.) AFİYET OLSUN..............
Ben bol limonlu tercih ederim.........:)

10 Şubat 2010

ÇAYLI KEK

MA LZEMELER:
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı demli ılık çay
  • 3 yumurta
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı un
  • 1 çorba kaşığı tarçın
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay bardağı fındık kırığı
YAPILIŞI:

Yumurta ve şekeri çırpın.
Sıvı malzemeler sonrada kuru malzemeleri ekleyip karıştırın ve 180 derecede ısıtılmış fırında ortalama 40 dakika. pişirin. Fırından fırına değişiyor.Benim fırın 1 saatte pişirdi. :(

AFİYET OLSUN

09 Şubat 2010

FIRINDA KIYMALI PATATES

Eminim herkesin bu yemeği farklı şekilde yapış tarzı vardır.Lezzetli bir yemek oluyor,özellikle evde tercih edenlerin sayısı fazla olunca değişik şekillerde yapmaya çalışıyorum.
MALZEMELER:
250 gr kıyma
4 adet büyük patates
2 ortaboy kuru soğan
3 sivri biber
3 domates
1 kaşık karışık salça
yarım çay bardağı sıvıyağ
patatesleri kızartmak için sıvıyağ
tuz,karabiber
YAPILIŞI:
Patatesleri soyarak dilimleyiniz ve kızartma yağında hafif sararana kadar kızartınız, ve fırına vereceğiniz tepsiye diziniz.
Diğer yandan tavaya sıvıyağı alın ve küçük küçük doğradığınız soğanları ilave ederek pembeleştiriniz.Üzerine kıymayı da ilave ederek kavurunuz,salçayı baharatlarını da ilave ederek altını kapataın ve kıymayı patateslerin üzerine tamamen yayınız.Üzerine çıkacak kadar sıcak su ilave ederek fırında yaklaşık 15 dk.pişiriniz ve dilimlediğiniz biber ve domatesleri de üzerine dizerek 5 dakika daha fırında(Domates ve biberler diri kalınca daha lezzetli oluyor) tutunuz.Fırından çıkarıp servis ediniz. AFİYET OLSUN...


06 Şubat 2010

KÜNEFE


MALZEMELER:
250 gr tel kadayıf
300 gr kadar künefelik peynir yada dil peyniri
125 GR margarin
ŞERBETİ İÇİN:
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
YAPILIŞI:
Şeker ile suyu bir tencereye alıp kaynatın ve kaynadıktan 5 dk. sonra altını kapatıp ılımaya bırakın.Diğer taraftan erittiğiniz margarini kadayıfa ekleyip yağı kadayıfa yedirerek bir yandan da didikleyiniz. Orta büyüklükte teflon tavaya kadayıfın yarısını yerleştiriniz ve tavanızdan 1 cm lik küçük bir tepsi yardımıyla bastırınız ve rendelediğiniz peynirin üzerine serpiştiriniz.Kalan kadayıfıda peynirin üzerine güzelce seriniz ve iyice bastırarak ocağın üzerinde kızartınız.Daha sonra diğer tarafını kızarttıktan sonra ılıyan şerbeti üzerine dökünüz ve birkaç dakika şerbetin çekmesini bekleyiniz veüzerine fıstık ilavesi ile sıcak olarak servis ediniz. AFİYET OLSUN............

02 Şubat 2010

LİMON AROMALI MAHLEPLİ KURABİYE

Bu kurabiyeyi yapmaya karar verdiğimde nomal un yerine SİNANGİL LİMON AROMALI KEK UN kullanmaya karar verdim.Sonuçda kurabiye limonlu kurabiye idi, unun da limon aromalı olması bende bu fikri çağrıştırdı.Sonuç mükemmel oldu.Kurabiyeler ağızda dağılan bir kurabiye oldu. Farklı tatlar denemek isteyenler için bir fikir.
Tarifimi 53.P.D.Ç.S. ETKİNLİĞİNE EV SAHİPLİĞİ YAPAN gelibolu17-midedenkalbe arkadaşıma gitsin kendisine kolaylıklar diliyorum.
MALZEMELER:
  • 1 yumurta ( sarısı içine, akı üzerine),
  • 1 çay bardağı sıvıyağ,
  • 125 gram tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu,
  • 2 yemek ka
  • şığı yoğurt,
  • 2 tatlı kaşığı mahlep,
  • 1 çay kaşığı tuz,
  • 1 paket kabartma tozu.
  • susam
  • Aldığı kadar SİNANGİL LİMON AROMALI KEK UN
  • YAPILIŞI:
  • Yumuşamış margarine diğer malzemeleri de ekleyerk orta yumuşaklıkta bir hamur hazırlayın.Merdane yardımıyla orta kalınlıkta açın ve kalıplarla istediğiniz şekilde kesin.Üzerine yumurta akı ve susam sürerek yağlı kağıt serilmiş tepside beyaz kalacak şekilde pişirin. AFİYET OLSUN..............