Sayfalar Hakkımda

31 Aralık 2009

GAZİNO SALATASI

Tarifte kendimce değişiklikler yaptım ama hoş bir tat oldu.Deniz ürünlerini sevenler için değişik bir alternatif.
MALZEMELER: 1 su bardağı pirinç
1 haşlanmış havuç
2 dal taze soğan
3 tane maydanoz
1 kase deniz ürünleri salatası (hazır bulamazsanız arzu ettiğiniz karides veya böcek)
1 KAŞIK MAYONEZ
yarım limon suyu
tuz,zeytinyağı
YAPILIŞI:Pirinçleri haşlayıp süzün,salata kasesi içine pirinçleri,doğranmış maydanozu,soğanı rendelenmiş havucu veküçük küçük doğradığınız(normaldede küçük ama ben biraz daha küçülttüm) deniz ürünlerini ekleyerek karıştırın.Üzerine zeytinyağını,limonu,mayonezi,tuzunu ekleyerek karıştırın.Servis tabağına alın ve etrafını kerebiz yapraklarıyla süsleyerek servis edin.
KARİDES VEYA BÖCEK KULLANACAKSANIZ BUNLARI SOĞAN,DEFNE YAPRAĞI,KEREVİZ,TANE KARABİBER,LİMON SUYU VE SU İÇİNDE HAŞLAYIN.

30 Aralık 2009

YENİ BİR MİMMMMM

http://www.dottysdiner.com/graphics/images/snowsceneheader2.gif
SEVGİLİ ASLI beni mimlemiş.Aslı'cığıma teşşekkürlerimi ve sevgilerimi gönderiyorum.Kendimce cevap vereyim.
2010'DAN BEKLENTİM NELER?

Bu yıl Türkiye'miz ve dünya için pek iyi geçmesede 2010 da tüm dünya için barış, huzur, sağlık, bolluk içinde bir yıl geçmesini,
Rabbimden herkesin gönlünden geçen dileklerini kabul etmesini diliyorum.
HAYIRLI SENELERRR..............................

28 Aralık 2009

PORTAKALLI İRMİK TARTI


Tart kalıbını aldığımdan bu yana hiç kullanmak nasip olmadı.Bursa'da iki gündür şiddetli lodos,hava iç sıkıcı.Kendimi mutfağa attım.Ne zamandır aklımda olup denemek istediğim bu tarifi uygulamak istedim ortaya hafif ve güzel bir tatlı çıktı.Eee çocuklardan da tam not alınca paylaşmak istedim.
Tarifimi mutfaktaki nefis kokular/nurşen arkadaşımın ev sahipliğini yaptığı 50.PORSELEN ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ'ne gönderiyorum.

MALZEMELER:
1 su bardağı sıkılmış portakal suyu
1 portakal kabuğu rendesi
4 bardak süt
1su bardağı irmik
1 su bardağı şeker
1 paket
DR OETKER vanilya
1 yemek kaşığı margarin
ÜZERİNE:
2 dilimlenmiş portakal
1 PAKET
DR OETKER tart jölesi
YAPILIŞI:Tencereye sütü,irmiği alıp pişirmeye başlayın.Koyulaşmaya başlayınca portakal suyunu ve rende kabukları ekleyerek pişirmeye devam edin,
(PORTAKAL SUYUNU DAHA ÖNCE KOYMAYIN SÜT KESİLİR) iyiycene koyulaşmaya başlayınca vanilya ve margarini de ekleyerek altını kapatın ve bir kaç dakika karıştırmaya devam edin.Daha sonra tart kalıbınızı ıslatıp irmiği içine ekleyin ve düzleştiriniz.Soğuduktan sonra bir tepsiye ters çevirip çıkarın.Dilimlediğiniz portakalları boşluk kısmına tamamen kapatacak şekilde dizin.Tart jçlesini üzerinde anlatıldığı şekilde pişirin ve portakalların üzerine yayın.Soğuttuktan sonra servis edin.................AFİYET OLSUN.

26 Aralık 2009

HEDİYE ETKİNLİĞİ


http://benhurum.blogspot.com/2009/12/surpriz-bir-hediye-paketide-benden.html
ARKADAŞIMIZ HEDİYE DAĞITIYOR.DUYDUK DUYMADIK DEMEYİN..KATILIM İÇİN SİTESİNİ ZİYARET EDİNİZ...............

DÜĞÜN ÇORBASI


MALZEMELER:
*4 parça koyun gerdanı
*3yemek kaşığı un
*1.5 litre su
* yarım çay bardağı sıvıyağ
TERBİYESİ İÇİN:
*1/2 su bardağı süt
*2 yumurta sarısı
*yarım limon suyu
*yemek kaşığı kırmızı biber
*1 yemek kaşıuğı margarin
YAPILIŞI:
Boyun yıkandıktan sonra bol su içinde pişinceye kadar kaynatılır. Soğuyunca etler ayıklanıp bir tabağa alınır. Margarin eritilir, un ve ilave edilerek kavrulur. Kaynamış et suyundan ilave edilir.Hafif karıştırılarak kaynatılır. Ayrı bir kapta yumurta sarısı, limon suyu ve süt iyice çırpılır. Çorbadaki et suyundan da ilave edilerek yavaş yavaş çorbaya katılır.Ayıklanan etlerde konduktan sonra bir taşım kaynatılır ve ocak kapatılır. Üzerine erittiğiniz yağda eklediğiniz kırmızı biber üzerine gezdirilir. Çorba servise hazırdır.

20 Aralık 2009

KAHVALTILIK EKMEKLER

Aslında çoğumuzun yaptığı basit bir tarif.Çocuklar sevince hafta sonlarında sık yaptığım ekmekler.Özellikle bayat ekmekler ve kalan peynirleri değerlendirmek içinde pratik bir tarif.
MALZEMELER:Arzu ettiğiniz kadar ekmek dilimleri
Peynir,kekik,nane,kırmızı biber,çörek otu ve arzu ettiğniz baharatlar...
1 yumurta,1 kaşık yoğurt,herbir ekmeğin üzerine 1 çay kaşığı kadar tereyağı...
YAPILIŞI:Dilimlenmiş ekmekleri fırın tepsisine dizin.Bir kabın içerisine yağ hariç diğer malzemeleri ekleyerek karıştırın ve ekmeklerin üzerine yayın.Yağıda her ekmek dilimi için birer çay kaşığı koyun ve fırında üzerleri kızarana dek tutun. Sıcak servis edin..AFİYET OLSUN..

14 Aralık 2009

CEVİZLİ TARÇINLI KURABİYE

MALZEMELER:
1 paket margarin (oda sıcaklığında)
3 çorba kaşığı pudra şekeri
1 su bardağı ceviz içi

1 paket vanilya
Aldığı kadar un

ÜZERİNE:
1 çorba kaşığı tarçın
3 çorba kaşığı pudra şekeri (İKİ MALZEME BİR KAPTA KARIŞTIRILIR.)

YAPILIŞI:
MARGARİN, pudra şekeri, ceviz içi, vanilya ve un karıştırılıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapılır.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp, yuvarlanır.
170 derecede önceden ısıtılmış fırında üzerleri pembeleşene kadar pişirilir.
Fırından çıkarılan kurabiyeler tarçın ve pudra şekerine bulanır.
AFİYET OLSUN................


10 Aralık 2009

PİDELİ KÖFTE

Akşamları çektiğim resimlerde makinenin azzizliğine uğruyorum.Görüntüler istediğim gibi çıkmadı resimler soluk soluk şimdiden özür diliyorum.
Bursa'ya özgü tatlardan biri pideli köfte.İlk defa denedim ama lezzeti dışarda yediğim tatla birebir oldu.Sevenler için tarifim;
MALZEMELER:
*2 adet büyük boy pide veya lavaş(BEN LAVAŞ KULLANDIM)
* 150 gr tereyağ
* 7-8 yemek kaşığı domates salçası
* 1 su bardağı su
* Köfte için;500gr orta yağlı DANA kıyma-1 çay kaşığı tuz,karabiber
* gerektiği kadar yoğurt
*Yeşil sivri biber
YAPILIŞI:Önce köfteyi yapmak için; kıymayı tuz ve karabiberle yoğurup,küçük küçük yuvarlak bastırılmış köfteler yapalım.Bu köfteleri yağsız teflon tavada yada tost makinesinde arkalı önlü pişirelim.Öte yandan bir ufak tavaya 1 yemek kaşığı tereyağını koyup, salçayı ekleyip, 2-3 dakika kavuralım, ve suyunu katıp, 5 dakika daha kaynatıp, ocaktan alalım. Şimdi bir servis tabağına, kibrit kutusu büyüklüğünde dilimlediğimiz lavaşları dizelim. Üzerini sıcak salçalı sosla ıslatalım.Kızarmış köfteleri dizelim Tereyağını pembeleşip,köpük köpük olana kadar bir tavada kavuralım.Bu yağı servis tabaklarına hazırlamış olduğumuz pideli köftelerin üzerine bolca dökelim.Yanlarına birer kaşık yoğurt, teflon tavada közlediğimiz sivribiberlerle servis edelim.

05 Aralık 2009

KAVURMALI PİDE


MALZEMELER:Un,su tuz, ve mayayla hamur yapın ve mayalandırmaya bırakın.
İÇİNE:Yeteri kadar doğranmış kavurma
3 domates(küçük doğranmış)
3 biber (küçük doğranmış)
1 yumurta sarısı
YAPILIŞI:Mayalandırdığınız hamurlardan limon büyüklüğünde alın ve merdaneyle oval şekilde açın.ŞEKİL 1 deki gibi.
İçine kavurmaları,dometes ve biberide katın ve uçlarını ortada birleştirerek tamamen kapatın.Üzerine yumurta sarısını da sürün ve tepside 10 dk mayalandırın ve fırırnda kızarana kadar pişirin.
AFİYET OLSUN.

03 Aralık 2009

SEBZELİ BULGUR PİLAVI


Her ne kadar çocuklar sevmesede besleyici bir yemek.Benim ufaklık- anne ben beyaz pilav istiyorum diye söylenir. :(
MALZEMELER:1 KASE pilavlık bulgur
1 büyük kuru soğan
1 patlıcan
2 sivri biber
4 domates
yarım yemek kaşığı biber salçası
4/1 margarin
tuz ve bahartlar(arzuya göre)
YAPILIŞI:Öncelikle patlıcanları küçük küçük doğrayıp kızartıp kenara alın.Pilav tenceresinde yağı eritip küçük doğradığınız soğanları öldürün.Yine küçük doğradığınız biberleri,salçayı,kabuğu soyulup doğradığınız domatesleride ekleyip bir iki kez çevirin.Patlıcanları da ilave ederek bulguru ilave edin ve bir kaç dakika kavurun ve tuzunu,arzu ettiğiniz baharatları ve üzerini geçecek kadar sıcak suyunu da ilave ederek pişirin ve demleyemeye bırakın.Sıcak servis edin yanındada turşu... enfess. AFİYET OLSUN........