Sayfalar Hakkımda

26 Kasım 2009

İYİ BAYRAMLAR


Sağlık,huzur,birlik ve bareberliğin daim olduğu bir bayram geçirmeniz dileğiyle.
İ Y İ B A Y R A M L A R ..............

20 Kasım 2009

KIYMALI BROKOLİ

Sebze severler için değişik bir alternatif.Genellikle ben salata olarak kullanırdım ama bugünden sonra daha sık yapacağım zira çok lezzetli bir yemek oldu.
MALZEMELER:1 demet brokoli
200 gr kıyma
1 havuç
1 patates
2 domates,
yarım yemek kaşığı salça
1 silme yemek kaşığı un
1 kurusoğan
yarım çay bardağı sıvıyağ
YAPILIŞI:Sıvıyağı tencereye alın ve yemeklik doğradığınız soğanı hafif kavurun ve kıymayı ilave ederek bir kaç dakika kıymayla kavurmaya devam edin.Daha sonra zar şeklinde doğradığınız havuç ve patateside ilave edin ve kavurun.Doğradığınız domateside ilave edin ve salçayıda ilave ederek kavurun ve saplarından ayırdığınız brokolileride ialve ederek bir iki karıştırın.1 kaşık unuda ilave edin ve karıştırdıktan sonra 2 su bardağı sıcak suyu ilave edin tuzunuda ekleyerek yumuşayana kadar pişirin. AFİYET OLSUN...

14 Kasım 2009

ÇOKOPRENS PASTASI


BİSKÜVİLİ PASTALAR ETKİNLİĞİ 'NE Sevgili ASLI' ya gönderiyorum.
MALZEMELER:10 adet çokoprens
1 paket krem şanti
1 bardak süt
1 paket çikolata sosu
2 bardak süt
YAPILIŞI:Önce krem şantiyi 1 bardak sütte çırparak kıvamına getirin ve dolapta bekletin.Daha sonra 10 adet çokoprensleri elinizle parçalayınız ve derin bir kaba alınız ve çırptığınız kremşantiyle birleştiriniz.İyice karıştırdıktan sonra altına streç geçirilmiş bir kek kalıbına yaydırınız.Donma işlemi gerçekleşene kadar dolapta bekletiniz. Kalıptan çıkarıp ,1 paket çikolata sosunu üzerindeki gibi pişirip ılıtınız ve tatlının üzerine dökünüz.Tatlınızı dolapta 5_6 saat bekletiniz. İkrama yakın dolaptan çıkarıp servis ediniz. AFİYET OLSUN.

11 Kasım 2009

HELLO KİTTY (KEDİLİ PASTA)

Kızımın doğum gününe nasıl bir pasta yapayım diye internette gezinirken sevgili arkadaşım Arzumcum'un blogundaki pasta hoşuma gitti.Daha önce görmüştüm ama denemeye fırsatım olmadı.Donmuş krema ile transfer pasta yapımını ilk kez deneyecektim.Deneyince başarılı olduğumu da gördüm.Çok kolay ve zevkli bir yapımı var.Arzu' ya bizlerle böyle bir pastayı paylaştığı için teşekkür ediyorum. Pandispanyasını ben kendim yapmak istedim ama fırınımın gazabına uğrayınca hazır kullanmak zorunda kaldım
MAZLEMELER:3 LÜ hazır pastataban
1 su bardağı şekerli süt
KREMASI İÇİN:

7 su b.süt
3 çorba k.un
2 çorba k.nişasta
2 yumurta sarısı
3 su b.toz şeker
vanilya

1 küçük paket labne peyniri(isteğe bağlı)

Arasına kırık kestane

KEDİSİ İÇİN:40 gr'lık bitter çikolata ve 100 gr beyaz çikolata

YAPILIŞI:Pastatabanın ilk katını sekerli sütle ıslattım.Kremayı güzelcene yaydım.Üzerine kestane serpiştirdim.Arasına dilediğiniz malzemeleri( meyveler, fındık,çikolata) kullanabilirsiniz. İkinci katı ıslatıp üzerine kapattım ve tekrar kremayı ve kestaneleri yaydım.Üçüncü pastatabanıda ıslatıp kapattım ve kalan kremayı pastanın her tarafına yaydım.


KEDİNİN YAPILIŞI:Öncelikle modeli seçip bunu yağlı kağıdın üzerine çiziyoruz.Çizdiğimiz şeklin düz kısmı alta gelecek şekilde düz bir zemine (ben dolaba sığabilecek büyüklükte bir tepsiye yerleştirdim)kenarlarını bantlayarak yerleştiriniz.Biter çikolatayı benmari usulü eritip yağlı kağıttan külah yapınız ve ucunu çok az keserek içine çikolatayı koyarak krema torbası kullanır gibi çikolatayı sıkıp kedinin kenarlarını çiziniz.İşlem bitince beyaz çikolatayı benmari usulü eritip aynı şekilde içini doldurunuz. Kalan çikolataya kırmızı gıda boyası ekleyip renkli kısımlasını doldurunuz ve işlem birince 1 gece dolapta bekletiniz.Ertesi gün pastanızın üzerine kağıttan ayırarak yerleştiriniz.Pastanın üzerine ben yenilebilir renkli boncuklar kullandım.İstediğiniz şekilde süsleyerek ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun...


09 Kasım 2009

HELLO KİTY PASTASI VE DOĞUM GÜNÜMÜZ

Bugün kızım Ezgi Denizin doğum günüydü.Ortada duran pembe etekli kendisi olur.Sınıf arkadaşlarıyla kutladık,nasılda eğlendiler.Bir kaç kare resmi paylaşmak istdim.Pastasını büyük uğraşlarla yaptım.Ama üzerinde ki resmiyle çok beğendiler.İYİKİ DOĞDUN KIZIM ALLAH SAĞLIKLI NİCE SENELER VERSİN.


Masamda tuzlu simit,yalancı cezerye,marmelatlı kurabiye,kısır ve sodalı börek vardı.Pastanın tarifini ve diğerlerini daha sonra yayınlayacağım.


07 Kasım 2009

MİMLENDİMMMMMMMMMMM


ASİMELEK58 arkadaşım beni mimlemiş.Blogumu açtığımdan bu yana ilk kez mimlendim.Mimin konusu sinir küpü...hayatta en sinir olduğumuz şeyler.Kendisine teşekkür ediyorum .Cevaplamaya geçeyim

* Birine yaranmak için ona yalakalık yapanlara sinir olurum.

*Söz verdiği halde sözünde durmayanlara sinir olurum.

*Geldiği yeri unutup kendini farklı gösterenlere sinir olurum.

*Toplu taşıma araçlarında özellikle bayanların kendilerinden geçip hararetli hararetli ve yüksek sesle konuşmalarına sinir olurum.

*Topluluk içinde yaramaz çocuk sahibi annelerin çocukların yaramazlıklarına seyirci kalmalarına ....

*Sokakta yanındaki bayanı azarlayan ve ona olmadık laflar sayan erkeklere sinir olurum.

*Bazı görgüsüzlerin yaptıkları alışverişi toplum içinde ballandıra ballandıra bire bin katıp anlatmasına sinir olurum.

Aslında düşündükçe daha bir çok şeylere sinir olduğum aklıma geliyor ama fazla düşünmeden bitireyim......

Bende Elzemhobby,Serpilobakızı,Mutfaktaki zaman,Benimdenizim(gülcan) arkadaşlarımı mimliyorum. Haydi kolay gelsin bakalım.

03 Kasım 2009

SAFRANLI PİRİNÇ SALATASI

Tarifimi PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ 47.SİNE EV SAHİBELİĞİ YAPAN FERAH Arkadaşımıza gönderiyorum.Kendisine kolaylıklar diliyorum.
Her yaptığımda gerçekten beğenilerek yenilen bir salata.Denemeyenler varsa muhakkak denemelerini tavsiye ederim.
MALZEMELER:2 su bardağı pirinç(önceden tuzlu ılık suda ıslatılmış)
1 çaybardağı zeytinyağı,bir tutam safran
1 demet taze soğan
yarım demet maydanoz,dereotu
1 adet kırmızı biber
1 çaybardağı bezelye
4_5 adet kornişon turşu
1 yaprak mor lahana
1 kutu mısır
1 adet rendelenmiş havuç
3 adet haşlanmış mantar(arzuya göre)
tuz,limon suyu
YAPILIŞI:Pirinci yıkayıp süzüyoruz ve zeytinyağında kavurup,safranıda ekleyerek pilav gibi pişirerek demlemeye bırakıyoruz.Soğan, maydanozu,mantarı ve dereotunu küçük küçük doğruyoruz.
Diğer yandan tüm malzemeleri bir kaba alıyoruz ve demlenen pirinçlerle harmanlıyoruz.Ve servis ediyoruz........ AFİYET OLSUN