Sayfalar Hakkımda

30 Ekim 2009

FINDIKLI GÜL TATLISI

TARİFİMİ 46.PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİNE GÖNDERİYORUM.

MALZEMELER: 2 yumurta
2 çay bardağı yoğurt
2 çay bardağı irmik
1 çay bardağı sıvıyağ
1 pakat kabartma tozu
1 paket vanilya
1 paket eritilmiş margarin
aldığı kadar un
kırmızı ve sarı gıda boyası(kürdanın ucuyla)
BİRAZ FINDIK
ŞERBETİ İÇİN:
4 subardağı su
4 su bardağı şeker
birkaç damla limon suyu

YAPILIŞI: Karıştırma kabına yumaşımş margarini, sıvıyağı, yoğurdu alarak karıştırıyoruz. Üzerine un ve irmiği, kabartma tozunu,vanilyayı ekliyoruz. Hepsini karıştırarak hamur kıvamına getiriyoruz.İkiye böldüğümüz hamura gıda boyalarınıda katıp yoğuruyoruz. Hamuru açın ve bir bardak yardımı ile yuvarlaklar kesiyoruz. 4 yuvarlak hamuru ayrı enklerde sıra sıra birbiri üstüne binecek şekilde yanyana koyuyoruz. Bir defada yuvarlayıp ortadan ikiye kesip ters çeviriyoruz. Böylece 4 yuvarlak parçadan 2 gül şekli elde edeceksiniz. Ortalarına birer tane fındık koyuyoruz. Hamuru toplayıp tekrar tekrar açabilirsiniz. 170 derecede tatlımızı pişiriyoruz. ilk sıcaklığı çıktıktan sonra soğuk şerbetle buluşturun. Gülsuyunu sevenler bir kaç damla gülsuyu da ilave edebilir. AFİYET OLSUN.........

27 Ekim 2009

KARIŞIK PİZZA


Bu aralar yine bloguma uğrayamıyorum.Malum okullar ve benim devam eden kursum..İnşallah bu haftadan sonra daha sık tarif yayınlayacağım. Ve yorumlarıyla beni yalnız bırakmayan tüm dostlara teşekkürlerimi gönderiyorum.Hafta sonu çocuklar için yaptığım ve bayıla bayıla yedikleri
pizza...Bu tarifimi 46.PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ'NE ev sahipliği yapan NURMUTFAKTA arkadaşımıza gönderiyorum.
MALZEMELER:
1,5 Ekmek hamuru (KARE fırın tepsisi için bu hamur ölçüsü yetiyor)
4_5 mantar
arzuya göre sosis,salam,sucuk,yeşil biber,yeşil zeytin
kaşar rendesi,2 kaşık margarin
SOSU İÇİN:2 yemek kaşığı hazır domates salçası,kekik,fesleğen,az zeytinyağı ile karıştırılır ve az su ilave edilerek sürülebilir kıvama getirilir.
YAPILIŞI:Fırın tepsisi yağlanır ve hamur eşit olarak yayılır.Hazırladığımız sos hamurun üzerini kaplayacak şekilde sürülür.Daha sonra diğer malzemelerde hamurun üzerine yayılır.Margarinde küçük küçük doğranır ve hazurun üzerine gelişigüzel yayılır.180 derecelik fırında pişirilir ve en son rende kaşarda serilir ve 1 dakika daha tuttuktan sonra fırından çıkarılır.Sıcak servis ediniz.AFİYETLE.....

17 Ekim 2009

TAVUK SULU MAKARNA ÇORBASI


Havaların soğuduğu şu günlerde sıcacık içilecek misss gibi vitaminli bir çorba.
MALZEMELER: 1 litre tavuk suyu
yarım su bardağı boncuk makarna
2 kaşık un
yarım limon suyu
1 çaybardağı yoğurt
1 yemek kaşığı nane,toz kırmızı biber,tuz
1 yemek kaşığı margarin
YAPILIŞI: Tavuk suyunu tencereye alın ve kaynamaya bırakın, kaynayınca içine makarnaları atın ve orta ateşte makarnalar yumuşayıncaya kadar pişirin.Ayrı bir yerde yoğurt,un ve limon suyunu çırpın,1 kepçe çorbanın suyundan bu karışıma ekleyerek ılıtın ve çorba tenceresine azar azar ilave edin.Bir kaç dakika kaynattıktan sonra tavada erittiğiniz yağın içine nane ve biberide ekleyerek ilave edin.Sıcak servis edin. Dilerseniz servis ederken dövülmüş sarmısakda ekleyebilirsiniz. AFİYET OLSUN...

07 Ekim 2009

ÇİNEKOP TAVA

En sevdiğim balıklardan biridir.Eti de çok lezzetli bir balık olan çinekop un özellikle mangalı süper olur.Temizlemeside çok kolay yalnız temizlerken kafasını koparmayın,çünkü kafasındaki etlerde çok lezzetlidir.

MALZEMELER:1 Kg çinekop
mısır unu ve sıvıyağ
Temizlenmiş balıkları mısır ununa bulayarak yağda arkalı önlü kızartınız.
Yanında yeşil salata..........AFİYET OLSUN.